Menu
RSS
Πέμπτη, 27/06/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Πρόσφυγες στην Τρίπολη | Έως έξι άτομα θα ζουν σε κάθε διαμέρισμα - Θα νοικιαστούν 40 σπίτια!

Πρόσφυγες στην Τρίπολη | Έως έξι άτομα θα ζουν σε κάθε διαμέρισμα - Θα νοικιαστούν 40 σπίτια!

Σε πρόγραμμα στέγασης προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας  θα συμμετέχει ο Δήμος Τρίπολης. Το πρόγραμμα θα διαχειριστεί η εταιρεία Πάρνωνας Α.Ε.

Αφορά φιλοξενία σε διαμερίσματα που θα ενοικιαστούν για αυτό τον σκοπό σε πόλεις και για την υποστήριξη θα προσληφθεί προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί αποτελείται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Διερμηνείς, Επόπτες Φιλοξενίας και Συνοδούς καθώς και μία μικρή μονάδα Διοίκησης και Διαχείρισης του Έργου. Οι Υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς, διερμηνέα, απαραίτητη μεταφορά για υγεία, παιδεία κλπ και γενικότερα υποστήριξη κανονικής διαβίωσης.
Συνολικά, θα νοικιαστούν 40 διαμερίσματα στην Τρίπολη και θα φιλοξενηθούν μέχρι 240 άτομα, που σημαίνει ότι σε κάθε διαμέρισμα θα φιλοξενούνται 4 ως 6 άτομα.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής κάλεσε όποιον έχει σπίτια προς ενοικίαση να το δηλώσουν για να μπουν σε αυτό το πρόγραμμα. Τα μισθώματα και τα κοινόχρηστα θα προκαταβάλλονται από την Ύπατη Αρμοστία. Επίσης, εξήγησε ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν θα είναι Σύριοι Χριστιανοί ορθόδοξοι και σε κάθε οικογένεια θα δίνονται προπληρωμένες κάρτες για να κάνουν τις αγορές και τα ψώνια τους στην τοπική αγορά. 
Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας υπογράμμισε ότι από τον Πάρνωνα θα γίνουν 17 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν 17 νέες θέσεις εργασίας. 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αφορά φιλοξενία σε διαμερίσματα που θα ενοικιαστούν για αυτό τον σκοπό σε πόλεις και για την υποστήριξη θα προσληφθεί προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα προστασίας και υποστήριξης περιλαμβάνει στέγαση, οικονομική υποστήριξη και εποπτεία. Για το διάστημα φιλοξενίας θα υποστηρίζονται στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες (στέγαση, σίτιση, εκπαίδευση, υγεία κλπ) αλλά και στην διαδικασία εξέτασης της αίτησης ασύλου. Τα διαμερίσματα θα εξοπλιστούν με βασικό οικιακό εξοπλισμό, θα φιλοξενούνται οικογένειες μέχρι 6 άτομα και εκτός του ενοικίου θα καλύπτονται και τα άλλα έξοδα (ρεύμα, νερό, θέρμανση κλπ).

Εννοείται ότι διαθέτουν όλα τα κατά νόμο απαραίτητα στοιχεία για να μισθωθούν και να είναι σε καλή κατάσταση.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια για ένα χρόνο αρχικά και στόχος είναι η υποστήριξη της διαδικασίας ασύλου με εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης. Οι αποκτούντες άσυλο αποκτούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν ανήκουν στο καθεστώς άμεσης προστασίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογένειες με πλήρως καταγεγραμμένα στοιχεία και για τις άμεσες ανάγκες τους διαθέτουν προπληρωμένες κάρτες.

14 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 10:04 Σύνδεσμος σχολίου

  Με πληρωμένα από όλους εμάς τα έξοδα τους και μην ακούω για ΟΗΕ γιατί δεν...1δισ πλήρωσε πέρυσι μόνο η Ελλάδα χώρια τα μηνμόνια. Στο καράβι και στις χώρες τους γιατί πρέπει να τις ξαναχτίσουν. Έτσι κάνουν οι σύγχρονες δυτικές χώρες όπως Αυστραλία κλπ
  Α ναι..και όσοι είναι πρώην ΙSIS φυλακή όπως κάνουν οι Ευρωπαίοι

 • σχολιαστης
  σχολιαστης Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:39 Σύνδεσμος σχολίου

  Τελείωσε ο πόλεμος...Αρα να βάλουμε λεωφορείο να πάμε εκδρομή. Οικογένειες με μικρά παιδιά με πληρωμένα έξοδα θα μας χαλάσουν την τάξη και την ευπρέπεια . ......Τι συμβαίνει με την νεολαία δεν το βλέπουμε . Το αραλίκι στις καφετέριες με τις συντάξεις δεν το βλέπουμε ...Συνταγματική αξία η ιδιοκτησία στην Δύση.Νοικιάζω το σπίτι μου όπου θέλω.Τόσο απλά.

 • τασοσ
  τασοσ Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 21:23 Σύνδεσμος σχολίου

  το.1912.εγινε.αγονασ.δρομου.αν.οι.βουλγαροι.εμπαιναν.προτοι.στη.σαλονικι.η.μακεδονια.θα.ηταν.βουλγαρικη.....η.αληθεια..ειναι.πικρη

 • Πάνος Πετρόπουλος
  Πάνος Πετρόπουλος Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 18:38 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ "ΕΛΛΗΝΕΣ" "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ" σχολιαστές: Μην βλέπετε συνέχεια ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, κάνει κακό στην ΥΓΕΙΑ

 • Τ
  Τ Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε θα φάνε μαύρο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 21:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Και πριν την κρίση έπρεπε να φύγουν
  Οι αλβανοί και οι σκοπιανοί που έιναι ευρωπαίοι και ξέρουν από ξενιτιά τους γυρίζουν πίσω με τις κλωτσιές.
  Εμείς είμαστε πολιτισμένοι, στο καράβι και πίσω στις χώρες τους όπως κάνουν οι αγγλοσάξωνες τα αφεντικά του κούλη και του αλέξη.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 20:44 Σύνδεσμος σχολίου

  Σκάστε ρε χανουμάκια-γιουσουφάκια με αηδιάζετε με τον ανθελληνισμό σας. Δεν καταλαβαίνει το ξερό σας ότι οι φουκαράδες με τα iphone είναι πρώην ISIS και all nusra που έχασαν τον πόλεμο και φεύγουν για να μην πληρώσουν για τα εγκλήματα που έκαναν. Ότι μας τους στέλνουν οι Τούρκοι (δεν θυμάστε τον Οζάλ τι είχε πει;;) για μελλοντικούς μπέηδες και αγάδες του Μωριά. Ότι μόλις γίνει πόλεμος με Τουρκία Αλβανία θα τους εξοπλίσουν και θα τους δείτε έξω από την πόρτα σας.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

  όλα αυτά τα σχόλια υποθέτω πώς είναι από ανθρώπους που πάνε στην εκκλησία και ονομάζονται χριστιανοί , μια συμβουλή σε όλους εσάς ,όταν πηγαίνετε εκκλησία όχι κάτω από τους πολυελαίους

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 16:10 Σύνδεσμος σχολίου

  Σκάστε ρε σκατόψυχοι, με αηδιάζετε. Οι φουκαράδες σας φταίνε μια ζωή. Πριν το κύμα προσφύγων δεν είχαμε κρίση.

 • ΨΕΥΤΗΣ
  ΨΕΥΤΗΣ Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 06:10 Σύνδεσμος σχολίου

  ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...