Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντίδραση Σμυρνιώτη και φοιτητών για το Πανεπιστήμιο | "Βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη" (vd)

Αντίδραση Σμυρνιώτη και φοιτητών για το Πανεπιστήμιο | "Βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη" (vd)

Σφοδρές διαμαρτυρίες από τον πρώην δήμαρχο Τρίπολης και εκ νέου υποψήφιο, Γιάννη Σμυρνιώτη, σχετικά με νομοσχέδια που, όπως καταγγέλλει «βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη υποβαθμίζοντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο οποίο αφενός «φορτώνουν» όποια υποβαθμισμένα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας αρνείται να δεχθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών αφετέρου εντάσσουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Τρίπολης στη Σχολή Μηχανικών (τετραετούς φοίτησης) με έδρα την …Πάτρα».

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και δύο προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο κ. Σμυρνιώτη μίλησε για υποβάθμιση του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τονίζοντας ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα αποτελέσει τμήμα της Σχολής Μηχανικών Τ.Ε.Ι. (Τεχνολογικών Εφαρμογών Δυτικής Ελλάδας) με έδρα την Πάτρα.

Οι Φοιτητές ανέφεραν ότι:

"Οι αλλαγές που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στην Παιδεία μέσα από τις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, όπως για παράδειγμα του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Παν. Πελοποννήσου με ΤΕΙ της Πάτρας, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και την υποβάθμιση των σπουδών μας.

Πιο συγκεκριμένα:

-Δεν χρησιμοποιούνται ακαδημαϊκά κριτήρια, μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

-Δεν διασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

-Δεν υπήρξε προγενέστερη ενημέρωση ώστε να μπορούμε και εμείς ως φοιτητές να εκφράσουμε την άποψη μας σε ένα θέμα που μας αφορά αποκλειστικά και το οποίο θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον μας.

Προτείνουμε, λοιπόν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την διαμόρφωση ενός ψηφίσματος το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές στέλνοντας έτσι ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα κατά του καταστροφικό σχεδίου που θέλει να φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας στην βουλή. Βασική προϋπόθεση είναι η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας των Πανεπιστημίων και η ενεργός συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας οπότε οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο των σχολών-κατάληψη κινείται σε λάθος κατεύθυνση."

Στο τέλος οι φοιτητές ανέφεραν ότι αύριο Τρίτη 9 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας ξεκινώντας από το κέντρο της Τρίπολης και θα κατευθυνθούν στο Πνευματικό Κέντρο όπου θα παρευρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Πηγή - www.drt915.gr 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 23:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΟΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...