Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γκαύρος: "Γεμίζουν με ανεμογεννήτριες το όρος Ζάβιτσα -  Όχι την παράνομη λειτουργία και την επέκταση των ιχθυοτροφείων"

Γκαύρος: "Γεμίζουν με ανεμογεννήτριες το όρος Ζάβιτσα -  Όχι την παράνομη λειτουργία και την επέκταση των ιχθυοτροφείων"
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
ΠΡΟΣ:

1.   ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

2.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

3.   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΡΟΥΣ

4.   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

5.   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

6.   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ

7.   ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
 
 

1.   Γεμίζουν με ανεμογεννήτριες το όρος Ζαβιτσα


Η δημοτική αρχή ήταν ενήμερη από την 3η Αυγούστου προκειμένου το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προκειμένου να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες . Όμως και οι αρμόδιοι πρόεδροι (Άστρους , Ξηροπηγαδου- Δολιανών ) όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τήρησαν σιγή ιχθύος .

Όλα αυτά βέβαια με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου Δημάρχου . Για άλλη μια φορά ο Καμπύλης αδιαφορεί η ακόμα χειρότερα κρύβει κάτω από το χαλί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα .

Δυστυχώς ο χρόνος αντίδρασης έχει παρέλθει και οι κάτοικοι του Άστρους ,του Ξηροπήγαδου και των Δολιανών θα υποστούν τις οποίες επιπτώσεις .
Έστω και ετεροχρονισμένα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα του ανεπαρκή Καμπύλη .
 
 

2.    Όχι την παράνομη λειτουργία και την επέκταση των ιχθυοτροφείων.

Είμαστε πλήρως αντίθετοι, τόσο στη χωροθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στα όρια του Δήμου μας, όσο και στην αύξηση της δυναμικότητας της. Είμαστε επίσης αντίθετοι στη λειτουργία των υφιστάμενων τριών (3) μονάδων υδατοκαλλιέργειας, όταν αυτή παραβαίνει τους κανόνες υγιεινής και τους περιβαλλοντικούς όρους.

Πώς όμως μπορούμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας μέσα από τα θεσμικά όργανα του Δήμου, όταν ο Δήμαρχος «Ξεχνά» να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα για την έγκριση της Σ.Π.Μ.Ε;

Έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου η δικαιολογία του ότι δεν ήξερε. Τι δεν ήξερε; Ότι είχε στείλει και ζητούσε τη γνώμη της κοινότητας Άγιου Ανδρέα; Για άλλη μια φορά, ο χρόνος της διαβούλευσης έχει παρέλθει. Εγκληματική αδιαφορία για το περιβάλλον του Δήμου μας ή κουκούλωμα των αυθαιρεσιών και παρανομιών στη λειτουργία των ιχθυοτροφείων;

Για δεύτερη φορά την ίδια ημέρα, ο Καμπύλης αδιαφορεί η ακόμα χειρότερα κρύβει κάτω από το χαλί ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα .

Η υπό διαβούλευση Σ.Μ.Π.Ε. προτείνει για την Ζώνη αυτή αύξηση της παραγωγής από 517 τόνους που έχει σήμερα, σε 860 τόνους ετησίως (!!!)
Έστω και ετεροχρονισμένα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα του ανεπαρκή Καμπύλη .



ΑΣΤΡΟΣ 16/09/2023

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 23:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Μητσάρα , αλήθεια από πότε έμαθες οι υπάρχον και ιχθυοτροφεία στην περιοχή ; Μήπως ην ίδια εποχή πο μπήκαν οι ανεμογεννήτριες στα Βέρβενα ; Ενήμερο σε κόβω .....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023 20:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστοοοοοος!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...