Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κουλουράς: "Ο λαός μας έχει ανάγκη από εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα στέκονται απέναντι στο αστικό κράτος"

Κουλουράς: "Ο λαός μας έχει ανάγκη από εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα στέκονται απέναντι στο αστικό κράτος"

Προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μεγαλόπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστου Κουλουρά, έγινε στην πλατεία της Μεγαλόπολης την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, που όλοι ξέρουμε ότι θα είναι πιο  δύσκολη για τη Μεγαλόπολη και τους κατοίκους της,  η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Μεγαλόπολης κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές με αισιοδοξία, δύναμη αλλά και τη θέληση να ενισχυθεί η αντίσταση και η οργάνωση απέναντι στην πολιτική που έφερε το Δήμο της Μεγαλόπολης σε αυτή την τραγική κατάσταση που όλοι πια αναγνωρίζουν.

Η Τοπική Διοίκηση, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, ως θεσμοί του αστικού κράτους, αποτελούν μηχανισμό προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής και φορομπηχτικό οργανισμό που έχει ακρογωνιαίους λίθους την «ανταποδοτικότητα», τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Η πολιτική που ΠΡΟΘΥΜΑ αναλαμβάνουν να ασκήσουν οι Δήμοι είναι στα ασφυκτικά πλαίσια των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μια πολιτική που νομοθετείται από το κεντρικό κράτος και εξειδικεύεται ξεχωριστά για κάθε Δήμο, με βάση τις ανάγκες για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ΟΧΙ για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές σε Έβρο και Ρόδο και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Εκεί είδαμε πάλι την εγκληματική πολιτική Περιφερειών και Δήμων  που - μαζί με το κεντρικό κράτος – αρνούνται να δαπανήσουν για την πρόληψη των καταστροφών και την προστασία του λαού. Με τη λογική της ανταποδοτικότητας και του κριτηρίου κόστους - οφέλους των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν γίνονται ούτε αντιπλημμυρικά, ούτε αντιπυρικά έργα, δεν υπάρχει καμιά αντισεισμική προστασία, γιατί – βέβαια – δεν ΤΟΥΣ αποφέρουν κέρδος.

Το αποτέλεσμα; Ο λαός να πνίγεται, να καίγεται, να σκοτώνεται από πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς. Αυτή είναι η πολιτική του αστικού κράτους που αντιμετωπίζει τις βασικές ανάγκες του λαού ως κόστος. Είναι η ίδια ενιαία αντιλαϊκή πολιτική που άφησε αστελέχωτα τα νοσοκομεία (όπως εδώ το κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης) τον καιρό της πανδημίας, είναι η ίδια ενιαία πολιτική που ευθύνεται για το θάνατο 57 νέων παιδιών στα Τέμπη.

Για τον Δήμο Μεγαλόπολης η εξειδίκευση αυτών των επιλογών είναι συγκεκριμένη και έχει όνομα: Ονομάζεται ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, εδώ και μια δεκαετία, έχει αναδείξει ότι αυτή είναι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αυτή την οδηγία εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

ΑΥΤΗ την οδηγία υποστήριξε με σθένος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η απερχόμενη δημοτική αρχή μαζί με όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Ο στόχος τους; Να προωθηθούν και εδώ, στη Μεγαλόπολη, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι τους γνώριζαν ότι αυτές οι πολιτικές που μετατρέπουν το ηλεκτρικό ρεύμα από αγαθό πρώτης ανάγκης σε πανάκριβο εμπόρευμα, απαξιώνουν τις περιοχές που έχουν ως βασική οικονομική δραστηριότητα την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ορυκτό καύσιμο τον λιγνίτη όπως είναι η Μεγαλόπολη, με τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και ανεργία, μετατρέποντάς τες σε πόλεις- «φαντάσματα». Η ανεργία, η ερημοποίηση, ο οικονομικός μαρασμός, η μετανάστευση κυρίως νέων ανθρώπων, η μετατροπή της ίδιας της πόλης  της Μεγαλόπολης σε ένα μεγάλο χωριό, είναι το τραγικό αποτέλεσμα  αυτών των πολιτικών. Προκαλούν σοκ τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ  για την απογραφή πληθυσμού 2021: ο Δήμος Μεγαλόπολης συρρικνώθηκε κατά 1900 κατοίκους σε σχέση με το 2011, μια μείωση πληθυσμού 17,7% !!!

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι των δήθεν «ανεξάρτητων» συνδυασμών στήριξαν συνειδητά τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αδιαφόρησαν για την υποβάθμιση της Μεγαλόπολης, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι υποδύονται τους «ανεξάρτητους» για να κρύψουν ότι είναι υποταγμένοι στα κόμματα εξουσίας που υπηρετούν και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κερδοσκοπούν στον τόπο μας, αφήνοντάς για μας την ανεργία και την εξαθλιωμένη εργασία.

Οι κοκορομαχίες που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων είναι πάνω σε αυτή τη βάση: ποιος θα υπερασπιστεί καλύτερα τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό και στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Μεγαλόπολης υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις στα προγράμματά τους.

Μιλάνε για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και για 58 εκατομμύρια που θα διατεθούν στη Μεγαλόπολη.

Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν;

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός ο πακτωλός χρημάτων θα διατεθεί αποκλειστικά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στους άνεργους, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες της περιοχής δεν θα φτάσει ούτε ένα ευρώ.

Αλλά τα ίδια δεν μας έλεγαν και για το λιγνιτόσημο;  Όμως, πού πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το λιγνιτόσημο;

Μήπως πήγαν σε μισθούς εργαζομένων; Τότε πώς ο μισθός των εργαζομένων στα προγράμματα απολιγνιτοποίησης του ΟΑΕΔ είναι 600 ευρώ;

Μήπως πήγαν για την ασφαλτόστρωση δρόμων;  Τότε πώς οι δρόμοι της Μεγαλόπολης είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο;

Μήπως πήγαν σε αντιπλημμυρικά έργα; Τότε, πώς, από τον Ιούνη του 2016 που έγινε η πλημμύρα στη Μεγαλόπολη δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο;  

Μιλάνε για δημιουργία Βιομηχανικού πάρκου στη Μεγαλόπολη που θα φέρει επενδυτές, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Αλλά ξέρουν ότι τα λεφτά και από το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και από το Ταμείο Ανάκαμψης - που τόσο κόπτονται ποιος θα τα διαχειριστεί -  θα γίνουν επιδοτήσεις στους επενδυτές – αρπακτικά που θα θησαυρίζουν με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις.

Ξέρουν ότι το αστικό κράτος σχεδιάζει να μετατρέψει τη Μεγαλόπολη σε Ειδική Οικονομική Ζώνη για τη μέγιστη κερδοφορία των επενδυτών, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής θα υπάρχουν λιγοστές θέσεις εργασίας, κακοπληρωμένες, των 500 ευρω, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Αυτή την ανάπτυξη ονειρεύονται!

Μιλάνε για τη σύνδεση της Μεγαλόπολης στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Εδώ και αν πρόκειται για υπεράσπιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων! Αναρωτιέται κανείς: το φυσικό αέριο που ΔΕΝ υπάρχει ως ορυκτό στη χώρα μας και γίνεται εισαγωγή του, αυξάνοντας την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας με την τιμή του να διαμορφώνεται από τις διεθνείς εξελίξεις και που μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι στα ύψη, είναι λύση ως πηγή φτηνής πηγής ενέργειας για τους πολίτες της Μεγαλόπολης;

Γιατί άραγε δεν είδαμε να υπερασπίζονται με το ίδιο σθένος τον λιγνίτη που υπάρχει άφθονος στην περιοχή;  Γιατί εγκατέλειψαν την τηλεθέρμανση που θα μπορούσε να συνδεθεί με την 4η ή 5η Μονάδα της ΔΕΗ και να έχουμε όλοι φτηνή θέρμανση όπως είχε προτείνει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ;

Μιλάνε για ενεργειακές κοινότητες στη Μεγαλόπολη αλλά κρύβουν από τους Μεγαλοπολίτες ότι οι ενεργειακές κοινότητες είναι ο φερετζές των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας.

Δεν λένε ότι οι ενεργειακές κοινότητές ενισχύουν το μερίδιο των ακριβών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα και την  απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας. Στην πραγματικότητα, μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων και με προκάλυμμα την "αλληλέγγυα οικονομία" προσπαθούν να ενσωματώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική στον κλάδο της Ενέργειας. Και βέβαια, θα επαναληφθεί και εδώ η πολιτική τους στα φωτοβολταϊκά, που οδήγησε στη χρεοκοπία χιλιάδων μικροεπενδυτών και στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Να γιατί δεν λένε κουβέντα οι άλλοι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους  για την επέλαση των  ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, στο Λύκαιο όρος και στα γύρω βουνά. Να γιατί δεν λένε κουβέντα για την οικολογική, αγροκτηνοτροφική και τουριστική υποβάθμιση που θα οδηγήσει η πράσινη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Αλλά δεν μας λένε και τίποτα για την κατασκευή χώρων ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και  μονάδων καύσης απορριμμάτων που θα μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε χαβούζα της Πελοποννήσου.

Και σε αυτά τα ζητήματα υπάρχει πλήρης ταύτιση των παρατάξεών τους και σύμπλευση με τις αστικές κυβερνήσεις και  την Περιφέρεια .

 

 

Μιλάνε για κατασκευή φυλακών στη Μεγαλόπολη λέγοντάς μας ότι θα αναπληρώσουν έτσι τις χαμένες θέσεις εργασίας από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει ότι η δημιουργία φυλακών δεν αναπληρώνει την οικονομική δραστηριότητα μιας βαριάς βιομηχανίας όπως είναι η ΔΕΗ και μάλιστα στον πιο κερδοφόρο κλάδο όπως είναι η Ενέργεια.

Και φυσικά αποκρύπτουν από τους πολίτες της Μεγαλόπολης ότι ο σχεδιασμός του αστικού κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων είναι να γίνει η Μεγαλόπολη ενεργειακός κόμβος με την κατασκευή του διεθνούς αγωγού East Med που θα διέρχεται από τη Μεγαλόπολη, την κατασκευή φαραωνικών διαστάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων που θα είναι επιζήμια για το κλίμα και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής, τις ανεμογεννήτριες στα γύρω βουνά, την αποθήκευση ενέργειας με τεράστιες μπαταρίες λιθίου στη Δόριζα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων. Στόχος τους είναι, με τις νέες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του ΑΔΜΗΕ που επίκεντρό τους έχουν τη Μεγαλόπολη, να στέλνουν ρεύμα στην Ευρώπη για να καλύψουν τον ενεργειακό ανταγωνισμό με τη Ρωσία, καθιστώντας τη Μεγαλόπολη στρατιωτικό στόχο.

Γι’ αυτό έκλεισαν τη λιγνιτική παραγωγή, γι’ αυτό ερήμωσαν τη Μεγαλόπολη κλείνοντας υπηρεσίες και υποδομές. Η μετατροπή της Μεγαλόπολης σε ένα μεγάλο χωριό δίχως θέσεις εργασίας και δίχως νέους ανθρώπους εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν το σκοπό:   να μετατραπεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο και χαβούζα της Πελοποννήσου για να εξυπηρετηθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Ε.Ε και η γεωστρατηγική κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.  

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Οι άλλοι υποψήφιοι, μας κλίνουν σε όλες τις πτώσεις ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν σχέση με την πολιτική και τα κόμματα, ότι είναι τοπικές εκλογές που έχουν να κάνουν μόνο με πρόσωπα.

Και όλοι, χωρίς εξαίρεση, ορκίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι.

Ζητούν από το λαό της Μεγαλόπολης να τους ψηφίσει, πότε επειδή είναι νέοι και …δραστήριοι, πότε επειδή είναι σοβαροί και …έμπειροι.

Και βέβαια, καθένας απ’ αυτούς «έκανε και θα κάνει πάντα το καλύτερο για την πόλη» και  – εντελώς τυχαία – το καλύτερο κάθε φορά είναι αυτό που επιβάλλουν τα αστικά κόμματα.

Λες και δεν ζήσαμε χθες, λες και δεν έχουμε όλοι πολιτική ιστορία, λες και η πολιτική βγαίνει από το κεφάλι μας με παρθενογένεση.

Γιατί, πώς γίνεται οι ανεξάρτητοι από κόμματα να διαγκωνίζονται προεκλογικά για το ποιος έχει τις καλύτερες διασυνδέσεις με κυβερνητικά στελέχη;

Πώς γίνεται η γνώμη τους και η πολιτική τους να ταυτίζεται πάντα με την γνώμη και την πολιτική των αστικών κομμάτων;

Και – επιτέλους! – πώς γίνεται όλοι να θέλουν να κάνουν το καλύτερο και η Μεγαλόπολη να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο;

Μα επειδή όλοι αυτοί δεν εκλέγονται για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του λαού και να αγωνιστούν ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του.

Δεν είναι εκπρόσωποι του λαού και υπερασπιστές των αναγκών και των δικαιωμάτων του απέναντι στο αστικό κράτος, είναι οι τοποτηρητές των μεγάλων συμφερόντων,  οι τοπικοί δερβέναγες που επιβάλλουν την πολιτική του αστικού κράτους στις πόλεις μας.

----------------------------------------------------------

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Σε αντίθεση με αυτές τις παρατάξεις, η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εξαρτημένη μόνο από την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και των συμφερόντων των κατοίκων της Μεγαλόπολης.

Είμαστε η μόνη παράταξη που αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε να μην κλείσει η λιγνιτική παραγωγή και να παραμείνει η Μεγαλόπολη ενεργειακό κέντρο, με το ρεύμα να αποτελεί δημόσιο φτηνό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα στα χέρια λίγων, με αξιοπρεπείς μισθούς και σταθερές σχέσεις εργασίας, με εργασιακά δικαιώματα.

Επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουν οι εξειδικευμένοι νέοι στη Μεγαλόπολη και να μην μεταναστεύσουν, ερημώνοντας την περιοχή, αλλά και να υποστηριχτεί η ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας. 

Είμαστε η μόνη παράταξη που αναδείξαμε  τις τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και την έλλειψη δασκάλων στα σχολεία της πόλης, που παλέψαμε για την πρόσβαση όλων των παιδιών των λαϊκών νοικοκυριών στους παιδικούς σταθμούς. Που δώσαμε τη μάχη να μην κλείσει η τηλεθέρμανση.

Στη δύσκολη πενταετία που έρχεται, με αγωνιστικότητα και μαχητικότητα θα αγωνιστούμε - όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια - για να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το  λαό της Μεγαλόπολης, σε σύγκρουση με τα αρπακτικά και με όσους ευθύνονται για την ερήμωση του Δήμου μας: τις αστικές κυβερνήσεις, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους νυν και πρώην Δημάρχους. Με όλους όσους ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και σήμερα παριστάνουν – και πάλι – τους σωτήρες.

--------------------------------------------------

Ο λαός μας έχει ανάγκη από εκλεγμένους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα στέκονται απέναντι στο αστικό κράτος.

Επειδή αυτό είναι το κράτος που με την εγκληματική πολιτική του ερημώνει χωριά, πόλεις και νομούς ολόκληρους,

αυτό είναι το κράτος που αντί να χτίζει κλείνει σχολεία και νοσοκομεία,

αυτό είναι το κράτος που καταδικάζει στην πείνα  αυτούς που παράγουν την τροφή και στο κρύο αυτούς που παράγουν την ενέργεια,

αυτό είναι το κράτος εκείνων που αρπάζουν τον πλούτο ενάντια σε αυτούς που τον παράγουν.

Αυτό είναι το κράτος που σήμερα κάνει το 8ωρο 13ωρο, γυρίζοντάς μας 100 χρόνια πίσω.

Ο λαός μας έχει ανάγκη από δημοτικούς και περιφερειακούς  συμβούλους που δεν θα σπρώχνονται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αρπακτικών του ιδρώτα μας, αλλά θα πρωτοστατούν στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Επειδή η εξυπηρέτηση λαϊκών αναγκών απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική του αστικού κράτους, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δήμο Μεγαλόπολης και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παλέψει

για  μόνιμη και σταθερή δουλειά,

για δωρεάν ελεύθερους δημόσιους χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού,

για αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία,

για αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό για τη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών,

για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Κέντρου Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Θα αντιταχθούμε στην επέλαση των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και το Λύκαιο όρος,

θα αντιταχθούμε στην κατασκευή χώρων ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και μονάδων καύσης απορριμμάτων που θα μετατρέψουν τη Μεγαλόπολη σε χαβούζα της Πελοποννήσου.

Θα αγωνιστούμε ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών που θα αρχίσουν να γίνονται και στη Μεγαλόπολη και στις διακοπές ρεύματος λαϊκών νοικοκυριών.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες του τόπου μας έχουν μια και μοναδική επιλογή:

Να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στο Δήμο Μεγαλόπολης όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον σύντροφο Νίκο Κουτουμάνο για να εκλεγούν περισσότεροι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...