Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας: "Μένουμε χωρίς εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη πενταετία ελέω εκλογικού νόμου"

Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας: "Μένουμε χωρίς εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη πενταετία ελέω εκλογικού νόμου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε όλους όσοι έκαναν το σημαντικό βήμα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και επέλεξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια. Το αποτέλεσμα των εκλογών επισφραγίζει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής το οποίο σταθεροποιείται και δυναμώνει σε πανελλαδικό επίπεδο, με μεγάλη αύξηση σε αριθμό ψήφων αλλά και ποσοστά.

Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση καταγράφει πανελλαδικά άνοδο και στις 13 Περιφέρειες, με συνολικό ποσοστό 10,03% δηλαδή αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019 (6,86%), στην Περιφέρεια Αττικής κατέγραψε 13,87% από 8,28% το 2019, δηλαδή 5,5 περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφει άνοδο 1,73% (6,36% από 4,63%) και 5. 126 ψήφους (21.387 από 16.261), στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας 0,91% (5,45% από 4,54%) και 396 ψήφους (3.177 από 2.781).

Ειδικότερα στο δήμο μας, με την επικράτηση της αντίληψης ότι δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, και των τοπικών «μικροσυμφερόντων», μένουμε χωρίς εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη πενταετία ελέω εκλογικού νόμου.

Ωστόσο, τα προβλήματα είναι μπροστά για τον λαό της Γορτυνίας και χρειάζεται να διεκδικήσουμε, και να πάμε κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.,  για να μπουν στο πλάνο τα μεγάλα προβλήματα, όπως είναι:

  • Η διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων από το κράτος και η χρηματοδότηση του Δήμου για αναγκαία έργα χωρίς τη λογική της ανταποδοτικότητας, ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη σε μια πορεία για την κατάργησή τους.
  • Η ερήμωση και εγκατάλειψη των χωριών. Μια συνειδητή πολιτική επιλογή του κεντρικού κράτους για την ανάσχεση της οποίας χρειάζεται να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα στήριξης των κατοίκων.
  • Η στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων. Αποτελεί απόλυτη ανάγκη η πλήρης στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η προστασία του λαού, των χρόνια αρρώστων και των γηραιότερων οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των μόνιμων κατοίκων.
  • Οι προσλήψεις σε εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του δήμου. Χρειάζεται να αυξηθεί σημαντικά για να επιτελέσουν οι δημοτικές υπηρεσίες το έργο τους για το σύνολο των αναγκών του δήμου. Διαφορετικά θα καταλήξουμε ακόμα και την παραμικρή διαδικασία ή υπηρεσία ο δήμος να τις αναθέτει σε εργολάβους και ιδιωτικές εταιρείες.
  • Η διακοινοτική και αγροτική οδοποιία. Στον 21ο αιώνα, η επιστημονική μελέτη και εφαρμογή των τεχνικών εργασιών με τα κατάλληλα μηχανήματα και υλικά, όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα, πρέπει να γίνει απαίτηση όλων για να μην δούμε για ακόμα μια φορά φαινόμενα προεκλογικών μπαλωμάτων τα οποία θα χρειαστεί να πληρώσουμε ξανά λόγω προχειρότητας.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο τη μείωση του κόστους και την ελάφρυνση των νοικοκυριών.
  • Το μπλοκάρισμα των επιχειρηματικών σχεδίων για ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο και μπαταρίες στην Ηραία. Απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που αδειοδοτεί αδιακρίτως την εγκατάσταση ΑΠΕ ακόμα και σε καμένες εκτάσεις, ή υψηλής παραγωγικότητας αγροτεμάχια, και την ίδια στιγμή τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα την ενέργεια, ο λαός χρειάζεται να σηκώσει το ανάστημά του για να μείνουν αυτά τα σχέδια στα χαρτιά.
  • Βελτίωση των υποδομών ύδρευσης (εξακολουθούν συμπολίτες να πίνουν νερό μέσα από δίκτυα αμιάντου
  • Η στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων. Η Γορτυνία έχει τη δυναμική για παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων εκτατικής καλλιέργειας υψηλής ποιότητας εάν στηριχθούν τεχνικά (τόσο με δημόσιες υποδομές -άρδευτικά έργα- όσο και με επιστημονική υποστήριξη - πρόσληψη γεωτεχνικών) και οικονομικά οι αγροτοκτηνοτρόφοι.
  • Η στήριξη των πυρόπληκτων. Διεκδίκηση των αποζημιώσεων χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και της διαχείρισης των καμένων δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων με προτεραιότητα την προστασία των χωριών και των κατοίκων από πτώσεις δέντρων και διάβρωση των εδαφών.
  • Η αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία. Θωράκιση με έργα υποδομής όπως, αντιπυρικές ζώνες, περιβαλλοντική αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, καθαρισμός και διευθέτηση ρεμάτων.
  • Η δημοτική συγκοινωνία. Ο δήμος έχει έκταση 1.050 km2 και λόγω της ορεινής γεωμορφολογίας του, η πρόσβαση των κατοίκων στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων αλλά και στην έδρα του δήμου είναι δύσκολη και εξαιρετικά κοστοβόρα. Γι’ αυτό ο δήμος χρειάζεται να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για δωρεάν πρόσβαση για όλους.
  • Η πρόσβαση των νέων στην μόρφωση, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Θα πρέπει ο δήμος να φροντίσει για τη νέα γενιά και να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωση και συντήρηση των ελάχιστων εναπομείναντων σχολείων αλλά και τη στήριξη των μαθητών και των νέων ολόπλευρα για να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια και να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

 

Εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατοί, μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται για όλα τα προβλήματα, απλώνοντας το χέρι σε όλους όσοι «σηκώνονται», σε αυτούς που μας ψήφισαν, σε αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά την τελευταία στιγμή δεν έκαναν το βήμα, αλλά και σε αυτούς που αύριο θα συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να παλέψουν, χωρίς να περιμένουν από «σωτήρες». Με τις δυνάμεις που έχουμε κάθε φορά θα βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των πολλών με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στο σήμερα και καλούμε όλο τον λαό να παλέψουμε μαζί.

16/10/2023

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...