Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι είναι οι «8» που εκλέγονται από την Αρκαδία – Όλα τα βιογραφικά!

Περιφερειακό Συμβούλιο | Ποιοι είναι οι «8» που εκλέγονται από την Αρκαδία – Όλα τα βιογραφικά!

Αναμένοντας την επίσημη διαπιστωτική πράξη ανακήρυξης των εκλεγμένων από το Πρωτοδικείο, το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει –με βάση τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση- τα οχτώ πρόσωπα που εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι από την Αρκαδία.
Ειδικότερα…
  • Η παράταξη Τατούλη εκλέγει τέσσερις συμβούλους (τον Πέτρο Τατούλη ως επικεφαλής και τους Γιαννακούρα, Ρουμελιώτη και Κορώνη – Παπαντωνίου)
  • Η παράταξη Νίκα εκλέγει δύο συμβούλους (Λαμπρόπουλος και Σκαντζός)
  • Η παράταξη Δέδε εκλέγει έναν σύμβουλο (Γιαννόπουλος) και
  • Η παράταξη Μπουντρούκα εκλέγει έναν σύμβουλο (Μπουντρούκας)
Διαβάστε παρακάτω τα βιογραφικά τους.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ (ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ)
Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε το 1953 στο Καστρί Κυνουρίας, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και είναι Ιατρός – Χειρουργός.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σαν ιατρός στην Κω. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Καστρί Κυνουρίας, ενώ άσκησε το ιατρικό λειτούργημα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά.
Εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1990 και επανεξελέγη το 1993, 1996, 2000, 2004 και 2007, πάντα πρώτος σε αριθμό ψήφων.
Κατά την πολιτική του διαδρομή ως βουλευτής, έχει διατελέσει μεταξύ άλλων:
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2003 στο αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα.
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας στη συνδιάσκεψη της Γενεύης το Δεκέμβριο του 2003 για την επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2004.
Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος της άτυπης διακομματικής επιτροπής για την παρακολούθηση και προώθηση θέσεων αναφορικά με τη δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Μέλος των Διακομματικών Επιτροπών της Βουλής για τα Ναρκωτικά, το Δημογραφικό Πρόβλημα και την Προστασία των Δασών.
Από το 2003 έχει δημοσιεύσει έναν εκτεταμένο αριθμό άρθρων, πολιτικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου, σε ελληνικές εφημερίδες όπως «Απογευματινή», «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία».
Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2006, κατά την οποίαν πλήθος σημαντικών έργων φέρουν την υπογραφή του.
Τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος».
Το 2014 επανεξελέγη Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό που προσέγγισε το 60%.
Είναι παντρεμένος με την ιατρό Σοφία Λουτσίου και έχουν 4 παιδιά: την Παρασκευή, τη Χρισταλένη, την Ιωάννα και τον Παναγιώτη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ
Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1956.
Κατάγεται από το Αθήναιο της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου Δήμου Τρίπολης. Οι γονείς του ήταν δάσκαλοι και στα μαθητικά του χρόνια έζησε μαζί τους σε πολλά χωριά της Αρκαδίας, όπου εκείνοι υπηρετούσαν.
Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Αργυροπούλου, Ιατρό Μικροβιολόγο, που κατάγεται από το Σουλάρι Μεγαλόπολης και είναι πατέρας δύο παιδιών.
Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο στην Τρίπολη και στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική και απέκτησε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού. Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στην Αρκαδία και το 1993 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Διετέλεσε Σύμβουλος στην Ομοσπονδία του τέως Δήμου Βαλτετσιωτών, Αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας-ΠΟΕ και Γενικός Γραμματέας της από το 1993 έως το 1995.
• Συγκαταλέγεται μεταξύ των Ιδρυτικών Μελών του Σωματείου Αγροτικών Ιατρών και προσωπικού Αγροτικών Ιατρείων του Νομού Αρκαδίας, στο οποίο διετέλεσε Γενικός Γραμματέας.
• Από το 1984 ως το 1986, υπήρξε μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και αντιπρόσωπος της ΕΙΝΠΙΣ το 1986 και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (πρώην Λοιμωδών) από το 1993 ως το 1996.
• Το 1994 εκλέχθηκε μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας. Στις βουλευτικές εκλογές του 1996, του 2000 και του 2007 επιλέχθηκε, τόσο από τη Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος, όσο και από τα κεντρικά όργανα, υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Αρκαδίας συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ψήφων.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010 καθώς και της 18ης Μαΐου του 2014, εκλέγεται με τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
O Γιώργος Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας με τόπο καταγωγής τη Νεστάνη Μαντινείας.
Από το 1987 είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο τμήμα Ιδιωτικών Επενδύσεων με 10ετη θητεία στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ως υπεύθυνος της κεντρικής συνεδρίασης.
Κοινωνική / Πολιτική Δράση
• Από τα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε έντονα με τον αθλητισμό και για περισσότερο από 10 χρόνια αγωνιζόταν στην ιστορική ομάδα του Παναρκαδικού στη θέση του Τερματοφύλακα σε αγώνες Β και Γ Εθνικής Κατηγορίας.
• Για περισσότερο από 18 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης και μέλος του Δ.Σ της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με μεγάλο έργο και πρόσφορα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαχείρισής του.
• Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην Πελοπόννησο και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
• Από τον Ιούνιο του 2016 κατέχει το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Πολιτικής Προστασίας, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Οικοσυστημάτων – Αειφορίας.
• Παράλληλα από το 2014 συμμετείχε στην Οικονομική Επιτροπή από την θέση του Αντιπροέδρου, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΚΛΕΙΩ ΚΟΡΩΝΗ – ΠΑΝΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η Κλειώ Κορώνη γεννήθηκε και σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα .Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Γερμανικά. Είχε μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο OYMEO της Σουηδίας. Διατέλεσε αγροτική ιατρός στη Βυτίνα Αρκαδίας επί 4ετια. Ασκεί το λειτούργημα της παιδιατρικής στην Τρίπολη από το 1999. Έχει ενεργό συμμετοχή σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και σωματεία. Είναι παντρεμένη με τον Αρκά Γαστρεντερολόγο Παναγιώτη Παπαντωνίου και μητέρα τριών παιδιών. Από το 2014 ασκεί καθήκοντα ως Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας στην Αρκαδία.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΙΚΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1965, όπου τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στο Imperial College London στον τομέα των συγκοινωνιακών μελετών.
Από το 1990 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με έδρα την Τρίπολη και δραστηριότητα σε όλο τον Νομό Αρκαδίας.
Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αρχικά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη συνέχεια στο Σύλλογο Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας ως πρόεδρος και σε σειρά από άλλους φορείς της Τρίπολης.
Έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης. Κατά την τετραετία 2003 – 2006 υπήρξε Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ενώ διαμένει μόνιμα στην Τρίπολη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΚΑΝΤΖΟΣ
Ο Μανώλης Σκαντζός γεννήθηκε το 1956 στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Είναι παντρεμένος με την Αντιγόνη Κουλεντιανού και πατέρας τριών παιδιών.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Άστρους, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης στην Ιταλία, αποκτώντας το πτυχίο του το 1984.
Μιλάει άριστα Ιταλικά, είναι κάτοχος του Advanced Trauma Life Support (ATLS) και έχει αποκτήσει ειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ
Το διάστημα 1985 (Απρίλιος) – 1987 (Φεβρουάριος) εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και το 1988 έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ιατρού.
Την περίοδο 1988 (Απρίλιος) – 1989 (Απρίλιος), υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κ.Υ. Άστρους, ενώ από το 1989 (Ιούνιος) – 1994 (Ιούνιος), ειδικεύτηκε στη Χειρουργική, στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου Πατρών.
Στη συνέχεια, το 1994, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής και από το 1995 (Μάρτιος) – 1997 (Αύγουστος) εργάστηκε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Ι.Κ.Α. Κορίνθου. Κατόπιν, και έως το 2000 εργάστηκε ως Χειρουργός (Επιμελητής Β’) στο Νοσοκομείο της Κω, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής Χειρουργός στο Νοσοκομείο Τρίπολης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Η ενεργός πολιτική του δράση ξεκίνησε το 2006, όταν εκθέτοντας υποψηφιότητα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος και συνεχίστηκε με επιτυχία το 2007 που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, ως πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αρκαδίας.
Διετέλεσε Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014

ΣΥΝΔΥΣΜΟΣ ΔΕΔΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος είναι Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης. Γεννήθηκε το 1961 στου Ράδου Γορτυνίας. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1985 κατοικεί στη Μεγαλόπολη, όπου και διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μπουρνάζου και έχουν δύο παιδιά.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ
Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957.
Το 1975 εισάγεται στο Οικονομικό Τμήμα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. απ’ όπου και αποφοιτά το 1979.
Το 1982 ιδρύουν με τον αδελφό του Γεώργιο Μπουντρούκα τη βιομηχανία αναγόμωσης ελαστικών ΠΕΛΜΑ Α.Ε. στην οποία δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα.
Το 1983 ασχολείται για πρώτη φορά στα κοινά και εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Έκτοτε διετέλεσε μέλος, γενικός γραμματέας και οικονομικός επόπτης.
Το 2009 αναλαμβάνει για πρώτη φορά Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Στο αξίωμα αυτό επανεκλέγεται δύο φορές το 2011 και το 2017.
Το 2018 εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά.
Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προσπάθησε με κάθε τρόπο να αναπτύξει και να προωθήσει το όραμά του για μια ενιαία και ισχυρή πελοποννησιακή συμμαχία στον επιχειρηματικό τομέα. Είναι ο εμπνευστής της περιφερειακής έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», που διοργανώνεται από κοινού κάθε χρόνο από όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά η έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2016 στην Τρίπολη.
Κατά τη μακρόχρονη θητεία του στο Επιμελητήριο Αρκαδίας δούλεψε μεθοδικά και με συνεχείς παρεμβάσεις για τα καθημερινά προβλήματα του επιχειρηματία και ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαν στόχο τη στήριξη και την αναβάθμιση του επιχειρηματικού κόσμου, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την ανάπτυξη της περιφερειακής διάστασης της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, συμμετείχε σε διάφορα όργανα και φορείς που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την καινοτομία ( Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, Διεθνές Επιμελητήριο, Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου) και σε πλήθος επιτροπών δημόσιων φορέων (Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμων Αρκαδίας, Υπουργείων κ.ά.) .
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΛΜΑ ΑΕ και μέλος σε Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Καλδή, εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθύντρια Γυμνασίου της Τρίπολης, με την οποία έχουν έναν γιο, τον Παναγιώτη.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...