Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Debate στη Γορτυνία | Οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων για καθημερινότητα, ασφάλεια, έργα και Κέντρα Υγείας (vd)

Debate στη Γορτυνία | Οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων για καθημερινότητα, ασφάλεια, έργα και Κέντρα Υγείας (vd)

Live μεταδόθηκε το debate με τους υποψηφίους Δημάρχους Γορτυνίας από την Αρκαδική Τηλεόραση.

Παρόντες στο debate ήταν και οι επτά υποψήφιοι Δήμαρχοι (Γιαννόπουλος, Ζούνης, Κούλης, Κουντάνης, Λύτρας, Παπαηλιού και Φράγκος).

Το debate έγινε στη Δημητσάνα.

Στο συντονισμό της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Μουστόγιαννης, ενώ ερωτήσεις έθεσε η δημοσιογράφος Ελένη Τράκα.

Το www.kalimera-arkadia.gr δημοσιεύει τις απαντήσεις των υποψηφίων για βασικά προβλήματα της Γορτυνίας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ζούνης: «Εμείς μιλάμε για συμμετοχικό προϋπολογισμό. Με τους πολίτες μαζί θα προχωρήσουμε στις απαντήσεις των προβλημάτων της περιοχής μας. Χρειάζεται ένας δήμος ηγέτης που θα προκαλεί διεργασίες που θα ανατρέψουν τη σημερινή πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη σε ανθρώπινο ενεργό δυναμικό. Αυτή την ώρα στη Γορτυνία έχουμε ελάχιστο δυναμικό και δη απογοητευμένο. Χρειάζεται ανάταση και να τεθούν στόχοι, με συμμετοχή από τους πολίτες. Στόχος μας είναι η βελτίωσης της ζωής των άνθρωπών που κατοίκους στη Γορτυνία.»

Κούλης: «Εκείνο που εισπράττω από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες είναι η παντελής απουσία του δήμου. Σε όλους τους τομείς καταγράφονται μεγάλα παράπονα και προβλήματα στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας, στην τραγική κατάσταση με την καθαριότητα, στη συντήρηση του αγροτικού δικτύου που δυστυχώς βρίσκεται σε τραγική κατάσταση αλλά υπάρχει φοβερό έλλειμμα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αγρότες μας.»

Κουντάνης: «Είναι γνωστό σε όλους, δεν υπάρχει Γορτύνιος που να μην το ξέρει. Η Γορτυνία πεθαίνει. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ακούγεται η κραυγή σε όλους. Αλλοίμονο σε αυτούς που δεν την ακούνε. Υπάρχει ελπίδα; Και λέμε στο πρόγραμμα μας ότι αρκεί να αξιοποιήσει τους πόρους που έχει. Για αν αναπτυχθεί η Γορτυνία πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις. Μέσα σε ένα χρόνο, με ειλικρίνεια  το λέω, μπορεί να διπλασιάσει τον πληθυσμό της. Υπάρχουν πόροι. Ανέκαθεν στηριζόταν στην κτηνοτροφία. Τώρα κλαίνε οι κτηνοτρόφοι. Αν αξιοποιήσει τους πόρους της, θα είναι η πιο πλούσια περιοχή της Πελοποννήσου. Να μην έχει ένα τυροκομείο δικό της, όπως στα Καλάβρυτα; Μπορεί να γίνει αξιοποίηση της βιομάζας, του αέρα και του ήλιου. Τέρμα οι μάνδρες και οι πλατείες. Όλα τα λεφτά στον πρωτογενή τομέα».

Λύτρας: «Να σας μιλήσω για τα ΛΑΓΚΆΔΙΑ και το βιολογικό; Να μιλήσω για τη Δημητσάνα και τις απαράδεκτές λύσεις με τα σκουπίδια; Να μιλήσω για τα προβλήματα του νερού στην Τριποταμιά και τη Ζάτουνα που μιλούν κόκκινο νερό; Να σας μιλήσω για κοινωνικές υπηρεσίες από την έλλειψη ύπαρξης κοινωνικού ιατρείου και παντοπωλείου; Να μιλήσω για το Μουστογιάννειο Γηροκομείο και σήμερα είναι κλειστό; Πηγαίνεις στα όμορφα χωριά και δεν λειτουργεί καμία βασική υπηρεσία του δήμου. Στη Στεμνίτσα είναι γεμάτα τα σοκάκια από αγριόχορτα. Θα στελεχώσω τις βασικές υπηρεσίες του Δήμου. Δεν είναι τόσο τρομερό να ιδρύσουμε υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης και έργων. Να μιλήσω για λογαριασμούς νερού 600 ευρώ στο Βαλτεσινίκο;

Με λυπεί το γεγονός ότι ο Δήμος Γορτυνίας δεν έχει αξιοποιήσει έξυπνες υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε υπηρεσίες που θα εξάγουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο.

Να φέρουμε κονδύλια από την ευρωπαϊκή ένωση. Θα συναγωνιστούμε τα έξυπνα Τρίκαλα».

Παπαηλίου: «Είναι απλές οι λύσεις. Οι κάτοικοι της Γορτυνίας χρειάζονται νερό, φωτισμό και να μπορούν να πηγαίνουν στο καφενείο και στο σπίτι τους, χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν 25.000 γιδοπρόβατα. Πηγαίνουν για σφαγή στην Κόρινθο. Θα μπορούσε να υπάρχει σφαγείο στη Γορτυνία. Οι αγρότες πρέπει να έχουν το δρόμο και το ρεύμα τους, να μπορούν να μεταφέρουν το γάλα τους με τα αγροτικά αυτοκίνητα. Εμείς έχουμε τις λύσεις και μπορούμε το πρώτο χρόνο να δώσουμε λύσεις και για τα απορρίμματα».

Φράγκος: «Όσοι λένε ότι έχουν στο τσεπάκι τη λύση των προβλημάτων λένε ψέματα. Δεν μπορεί να γίνει η Γορτυνία όαση μέσα στην ερήμωση της επαρχίας όλης της Ελλάδας. Εμείς δεν τάζουμε στο λαό, απλά δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε για τα προβλήματα που είναι σοβαρά, τα προβλήματα υγείας, αγροτικοί γιατροί, πρόνοια, παιδεία, τη μεταφορά των μαθητών, τους αγροτικούς δρόμους.  Όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα θα τα βάζουμε αν εκλεγούμε στη διοίκηση του δήμου και θα απαιτούμε λύσεις και από τις κυβερνήσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Γιαννόπουλος: «Με λύπη βλέπω ότι δεν υπάρχουν προτάσεις. Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε μαγικές λύσεις από το τσεπάκι μας. Μαζί με τον κ. Παπαηλίου ψάχναμε θέση για το σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων και δεν βρήκαμε. Πρέπει να δίνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Για τα κέντρα υγείας έχουμε πρόταση να κάνουμε προγραμματική με το Υπουργείο Υγείας, να στηρίξει ο δήμος σε υλικοτεχνική υποδομή, οχημάτων κτιριακών εγκαταστάσεων. Και το Υπουργείο Υγείας να εξοικονομήσει ρήματα για προσωπικό.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κούλης: «Σκοπεύουμε να θεμελιώσουμε συνεχή βάση με εθελοντικές υπηρεσίες από τους γιατρούς. Θα προχωρήσουμε σε πλήρη στελέχωση του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι. Παράλληλα, θα εντάξουμε δημοτικού ιατρού για κατ’ οικον υπηρεσίες».

Κουντάνης: «Ο Δήμαρχος πρέπει να ξέρει να διαπραγματεύεται και να αναλαμβάνει την ευθύνη του. Δεν βλέπω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Περνάς από τα Τρόπαια, βλέπεις το Γηροκομείο και σε πιάνυν τα κλάματα. Είναι δύσκολο να ανοίξει; Να πάνε 20-30 άνθρωποι που έχουν ανάγκη; Τα λεφτά τα δίνουμε στους ειδικούς συμβούλους και αντιδήμαρχούς; Εμείς είπαμε κανένας ειδικός σύμβουλος και μόνο ένας Αντιδήμαρχος στα Τρόπαια. Αυτά τα χρόνια οι αντιδήμαρχοι πήραν 2.000.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να λειτουργήσει το Γηροκομείο;»

Λύτρας: «Αν πάτε στα αγροτικά ιατρεία του δήμου Γορτυνίας, θα στενοχωρηθείτε. Δεν αξίζουν στους Γορτύνιους αυτές οι συνθήκες φιλοξενίας των αγροτικών ιατρών. Υπάρχει στελέχωση στο Κέντρο  Υγείας Δημητσάνας, αλλά στο ΚΥ Τροπαίων είναι απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει βοηθός μικροβιολογικού μηχανήματος στα Τρόπαια και να πηγαίνουν στην Τρίπολη και στον Πύργο. Λυπάμαι που σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη δωρεά του κ. Βλάχου με το ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας. Δηλώνω δημόσια ότι με τον Δήμο Γορτυνίας θα υπογραφούν προγράμματα τηλειατρικής και θα στελεχώσουμε την Κοινωφελή Επιχείρηση για τέτοιες δράσεις.»

Παπαηλίου: «Αν δεν γίνει καταγραφή των προβλημάτων δεν μπορεί να λυθεί τίποτα. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρο υγείας πρέπει να μετονομαστούν σε σταθμούς μεταφόρτωσης των ασθενών. Τα Κέντρα Υγείας έχουν γίνει πλέον επικίνδυνα για τον ασθενή, καλύτερα να πηγαίνουν απευθείας στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Πρέπει να γίνει κέντρο ΕΚΑΒ στην Καρκαλού. Δεν είναι δύσκολο, συμφωνεί και το Υπουργείο Υγείας. Καλύτερα να κλείσει ένα Κέντρο Υγείας, παρά να παραμείνει έτσι. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση.»

Φράγκος: «158 συλλαλητήρια έγιναν το προηγούμενο χρόνο από τους συνταξιούχους. Συμμετείχα σε πολλά. Δεν είδα στις κινητοποιήσεις τους συνυποψήφιους να συμμετέχει κανείς. Κάναμε κινητοποιήσεις και στη Γορτυνία. Δεν προχώρησε τίποτα. Είναι απαράδεκτο, όποιος αρρωσταίνει πεθαίνει από τους παππούδες. Απαράδεκτο να αρρωσταίνει κάποιος και να μην μπορεί να γίνει μια απλή εξέταση αίματος. Η κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ένωσης είναι ότι η υγεία πρέπει να γίνει εμπόριο.

Γιαννόπουλος: «Μόνο με προγραμματικές συμβάσεις και συνεργασία μπορεί να βρεθούν λύσεις. Για το ΕΚΑΒ υπάρχει ήδη έγγραφο του δήμου που διαθέτουμε δημοτικά ακίνητα από Καρκαλού μέχρι Σταυροδρόμι, στη διάθεση του ΕΚΑΒ, για σταθμό με σύγχρονα ασθενοφόρα. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι διότι δεν είναι μια απλή υπόθεση η υλοποίηση αυτού του προγράμματος στη Γορτυνία. Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Υπάρχουν σχέδια να υπάρχουν κουμπάκια στους ηλικιωμένους για να ειδοποιούν τα παιδιά του προγράμματος.

Για τη δωρεά του κ. Βλάχου, το ασθενοφόρο δωρήθηκε από τον Δήμο στην 6η ΥΠΕ για να λειτουργήσει από εκεί».

Ζούνης: «Την ευθύνη για την υγεία δεν μπορεί παρά να την έχει η πολιτεία. Ο ρόλος του Δήμου είναι επικουρικός. Ο Δήμος πρέπει να οργανώσει το Βοήθεια στο Σπίτι, να κάνει ένα κέντρο μέριμνας. Να καταγράψει τους ανθρώπους που ζουν στη Γορτυνία. Υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν δυνατότητες. Υπάρχουν κι εκείνοι που δεν έχουν φωνή. Ποιος ενδιαφέρεται; Τους έχουμε καταγράψει; Μία τέτοια παρέμβαση δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να νιώθει ασφαλείς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει επαφή του δήμου με την ίδια την κοινωνία.»

ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΩΝ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κουντάνης: «Τα χωριά ερήμωσαν. Πρέπει να ξαναζωντανέψουν. Αν έχουμε ζωντανά χωριά, θα υπήρχε θέμα ασφάλειας; Όχι. Τα χωριά μπορούν να ξαναζωντανέψουν. Μία περιοχή για να αναπτυχθεί πρέπει να κινήσει ένα προϊόν. Όπως τα Γιάννινα με τα κοτόπουλα. Η κτηνοτροφία είναι για τη Γορτυνία. Το γάλα του γαϊδουριού έχει 100 ευρώ το κιλό. Και γελούσαν. Ήρθε ο μεγάλος σκηνοθέτης κ. Γαβράς κι όταν του είπα ότι γελούσαν, μου είπες μην ανησυχείς, υπάρχουν και γελοίοι άνθρωποι. Ένα χωριό για να ζήσει θέλει 20 ενεργές οικογένειες. Το γάλα από το γαϊδούρι πρέπει να γίνει το προϊόν της Γορτυνίας.»

Λύτρας: «Αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κεντρική πολιτεία. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση, να μην δημιουργούνται διαχωριστικές γραμμές. Συμφωνώ με τον κ. Κουντάνη ότι αν δεν αναπτύξουμε το αίσθημα ασφάλεια, θα εισβάλουν στα χωράς τα κακοποιά στοιχεία. Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που συμβαίνουν στο Ελληνικό, στην Παναγιά και σε άλλα χωριά. Έχουμε τοπικά συμβούλια, έχουμε το δήμο, την περιφέρεια και την κεντρική διοίκησης. Θα αναλάβω μια σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή, θα ενισχύσουμε τη δημοτική αστυνομία για να έχουμε περιπολία με φυσική παρουσία στα ερημα χωριά μας. Ήταν έγκλημα που ο Δήμος Γορτυνίας είναι ενιαίος. Έπρεπε να είμαι διπλός ο Δήμος στη Γορτυνία. Όταν δεν ξοδεύουμε για μελέτες και απευθείας αναθέσεις μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα για σεκιούριτι, για φωτισμό και για άλλες δράσεις που θα ενισχύσουν την ασφάλεια. Φυσικά κα θέλουμε και κάμερες παρακολούθησης σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα».

Παπαηλίου: «Πρέπει να δοθούν κίνητρα, πώς να έρθουν οι νέοι στη Γορτυνία; Χρειάζονται έργα υποδομής. Το αστυνομικό τμήμα Τροπαίων έχει ΄δυο άτομα., δεν μπορούν να παρέχουν ασφάλεια σερ το μεγάλη έκταση. Οι άμεσες λύσεις είναι κάμερες στους κόμβους. Με το καταγραφικό να είναι στο δήμο. Κοστίζει 15.000 ευρώ. Χρειάζεται να πάρεις άδεια για τα προσωπικά δεδομένα φυσικά. Πρέπει να απαιτήσει ο Δήμος.»

Φράγκος: «Έχουν ευθύνη αυτοί που ερήμωσαν τη Γορτυνία; Δεν είναι οι κυβερνήσεις, οι κατευθύνσεις της Ε.Ε.; Από μόνο του θα λυθεί το πρόβλημα; Δεν στήριξε κανένας τους ούτε την αγροτιά, ούτε και την εργασία. Αφού καταργούμε οργανικές θέσεις στο δήμο, δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία υπηρεσία για να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων. Συν το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων, τα αυτοκίνητα είναι σαράβαλα και πάει λέγοντας. Χρειάζονται συνολικότερα μέτρα.»

Γιαννόπουλος: «Να δούμε πως θα δημιουργήσουμε οικονομική δραστηριότητα για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Εκεί που έχουμε οικονομική δραστηριότητα διατηρείται πληθυσμό και δημιουργούνται νέοι επιχειρηματίες στη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα, στα Λαγκάδια, στη Βυτίνα.

Υπάρχουν περιορισμοί με τα προσωπικά δεδομένα και με τα τεχνικά μέσα που μπορούν να αναπτυχθούν. Εμείς το έχουμε στο πρόγραμμα, έχουμε ζητήσει όλες τις τηλεφωνικές γραμμές των κοινοτικών γραφείων να συνδεθούν με τις οπτικές ίνες.

Έχουν εντοπιστεί σπείρες που έχουν δράσεις στη Γορτυνία, αλλά το σημαντικό είναι η πρόληψη. Έχει εκδώσει ένα φυλλάδιο η Παγγορτυνιακή με οδηγίες και συμβουλές πρόληψης.»

Ζούνης: «Υπάρχει μια παροιμία στα Τρόπαια. Ρε που πάμε 300 άνθρωποι μόνοι μας χωρίς ένα χωροφύλακα; Ασφάλεια δεν σημαίνει αστυνομία. Σημαίνει ότι έχεις δίπλα σου γιατρό, παιδεία, οικονομική δυνατότητα να περάσεις τη ζωή σου άνετα. Το τελευταίο είναι η αστυνόμευση. Συγχαίρω τον κ. Κουντάνη που είπε ότι πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά μας. Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα στη Γορτυνία. Αυτά λύνονται από την οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από προγράμματα μέριμνας.»

Κούλης: «Το τραγικότερο όλων δεν είναι μόνο ότι ανοίγουν κλειστά σπίτια, αλλά χτυπούν και διαρρήξεις με βία σε σπίτια που ζουν μόνιμοι κάτοικοι.  Κανένας δεν εξετάζει αν υπάρχει δυνατότητα από πλευράς νόμου για κάμερες ασφαλείας. Για εμάς είναι η άμεση συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, την αστυνομία και λοιπές αρχές, οι οποίες είναι οι μόνες αρμόδιες. Να βοηθήσουμε για τη στελέχωση των υπηρεσιών και για ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή.

Όταν ήμουν Δήμαρχος Λαγκαδίων, ήταν η στέγαση του αστυνομικού τμήματος και το δημοτικό ιατρείο και έχω δώσει δείγματα γραφής.

Ένας επαρκώς φωτισμένος δήμος αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη».

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Λύτρας: «Οι αγρότες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το αγροτικό οδικό δίκτυο. Είναι αδιανόητο να παρακαλάμε για το δρόμο «Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία». Δεν υπάρχει σφαγείο στη Γορτυνία, στην Κοντοβάζαινα υπάρχει αγροτοκτηνοτροφικός συνεταιρισμός που δεν λειτουργεί. Να υποστηρίξουμε τους αγρότες σε επίπεδο ενημέρωσης. Θα λειτουργήσουμε γραφείο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και να λειτουργήσει Γεωργική Σχολή στο Τριανταφυλλίδειο.»

Παπαηλίου: «Ο κτηνοτρόφος θέλει δρόμο για τη στάνη του, θέλει ρεύμα. Οι γεωργοί τι θέλουν; Τεράστιες εκτάσεις είναι ακαλλιέργητες;. Έχουνε μείνει δίκτυα άρδευσης ερημωμένα. Από Καλλιάνι ως τα όρια του νομοί θα δει τα δίκτυα. Θέλουμε έργα υποδομής. Για να δώσουμε στη νεολαία το κίνητρο για να βγάλει αυτά τα 3-4 κατοστάρικα. Δεν υπάρχουν θαύματα.»

Φράγκος: «Το επαρχιακό δίκτυο είναι σμπαραλιασμένο. Καταστρέφεται συνεχώς. Ο δρόμος Τρίπολης- Πύργου είναι ένα χαρακτηρισμό παράδειγμα. Ο δρόμος Καρδαρίτσι – Τριποταμιά το ίδιο χάλι. Ευθύνη των οδηγών αν θα περάσουν από εκεί. Εμείς λέμε ότι αυτά είναι κοροϊδία στον κόσμο. Η υποδομή είναι μέλημα του κράτους. Πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει από το κράτος. Να υπάρχει λαϊκός έλεγχος για την κατασκευή των έργων, κάτι που δεν διεκδικήσει κανείς εκτός από το ΚΚΕ.»

Γιαννόπουλος: «Αν δεν υπάρξουν κίνητρα από το κράτος ή διευκόλυνση για αδειοδότηση εγκαταστάσεων, δεν μπορεί να στηριχθεί η παραγωγή. Ο Δήμος είναι διατεθειμένος να λειτουργήσει γραφείο πληροφόρησης. Η αγροτική οδοποιία είναι τεράστια θέμα και υπάρχει τεράστιος κόστος για τη συντήρηση χιλιάδων χιλιομέτρων. Προσπαθούμε να εντάξουμε δρόμους σε προγράμματα για τσιμεντόστρωση και έχουμε ήδη υποβάλλει στο Φιλόδημος πρόταση 600.00 ευρώ για την περιοχή Τριποταμιάς και Καπελίτσας.»

Ζούνης: «Το πρώτο θέμα είναι δρόμος «Ολυμπίας – Τρίπολης». Αυτό αφορά την κεντρική Πελοπόννησο. Εγώ το ανέδειξα, είμαστε πολύ κοντά νομίζω. Αν χαθεί αυτή η δυνατότητα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Χρειάζονται συνέργειες. Οι κτηνοτρόφοι θέλουν ζωοτροφές, που τις παράγουν αγρότες. Στη Γορτυνία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι κατά ένα τρόπο οι ίδιες οικογένειες. Πρέπει να μιλήσουμε για κτηνοτροφικές ζώνες.»

Κούλης: «Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου είναι παρατημένος, γκρείντερ παραμελημένα, δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. Μηχανήματα έργου τα περισσότερα αγνοούνται. Το σύνολο του αγροτικού οδικού δίκτυο επιβάλλεται να συντηρείται με δικά του μέσα. Είναι εφικτό να γίνει. Σπαταλιόνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Επιπλέον προβλέπουμε μάδα στήριξης πράσινης ανάπτυξης για την ενημέρωση των  αγροτιών ,των κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων.»

Κουντάνης: «Ήμουν Δήμαρχος στη Βυτίνα και κάναμε 100 θέσεις εργασίας και αναπτύξαμε την περιοχή. Αυτό που χρειάζεται η κτηνοτροφία είναι να νοιάζεται ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Αλλά δεν νοιάζονται».

ΟΛΟ ΤΟ DEBATE

ΤΑ

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 16:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσυ Γιώργο που δυσανασχετείς με ρα πήγαινε ελα στη Γορτυνία για να ψηφίσεις, μπορείς κάλλιστα να μεταφέρεις και τα δικαιώματα σου στο τοπο που διαμένεις, επενδύεις, και σπαταλας τα χρήματα σου. Γιατι απο τι κατάλαβα εισαι βαθειά νυχτωμένος με την κατάσταση που επικρατεί στη Γορτυνία και θα έρθεις να μας επιβάλεις μια καταστροφική επιλογή για εμάς που παλεύουμε με την επιβίωση εδω.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 16:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ντιμπέιτ δεν μου άλλαξε την γνώμη και την απόφαση που εχω πάρει για την Κυριακή. Το μόνο που αποκόμισα ειναι οτι ο Κ.Γιαννόπουλος ζει σε αλλο Δήμο (και κυριολεκτικά και μεταφορικά), και 9 χρόνια δεν τον έφτασαν και θέλει και άλλα. Και οτι η υποψηφιότητα του κ.Παπαηλιου ειναι καθαρά για τον ρολο του Λαγού του Δημάρχου .
    Α. Επίσης προτιμά να κλείσουν τα κέντρα υγείας και υποτιμά το έργο τους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ. Λύτρας μας έχει εντυπωσιάσει με την κατάρτισή του. Μεστός και σαφής λόγος .
    Επιτέλους ένας υποψήφιος με βιογραφικό και γνώσεις

  • γιωργος
    γιωργος Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 10:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά ρε παιδιά τον Στάθη που τον βρήκανε; κάνει αυτός για δήμαρχος Γορτυνίας; τόσοι άνθρωποι απο διάφορους χώρους δεν μπορούν να βρουν έναν αξιόλογο να βάλουν μπροστά; Ολόκληρος ΣΥΡΙΖΑ τον Στάθη βρήκε να βάλει: Ας έβαζε τον Ζουνη σκάλες ανώτερος. Μπορεί ο Στάθης να εκπροσωπήσει την Γορτυνία; Προβλέπω Γιαννόπουλο από την πρώτη Κυριακή να γλυτώσουμε και τα πήγαινε έλα στην Γορτυνία

  • Κατσουλιά
    Κατσουλιά Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 07:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Εντυπωσιάστηκα από τον κ. Λύτρα.
    Ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλοα

  • Πανος
    Πανος Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 00:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Σκόνη τους έκανε ο Γιαννόπουλος. Ρε παιδιά αφού δεν έχει αντίπαλο ο άνθρωπος μόνο αν βαρεθεί θα φύγει από Δήμαρχος Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...