Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου | Συναντήσεις με Πτωχό και Τατούλη

Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου | Συναντήσεις με Πτωχό και Τατούλη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κύριος Δημήτρης Πτωχός ζήτησε να έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΠΟΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Εκεί ο Πρόεδρος Βασίλης Παγώνης και τα μέλη της Διοίκησης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κύριο Πτωχό  την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το θεσμικό της ρόλο στην εκπροσώπηση της πολύ μικρής και μικρής επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα παρουσίασαν τα σημαντικά προβλήματα που βιώνουν οι επιχειρήσεις, τις αθροιστικές συνέπειες από τις απανωτές κρίσεις αλλά και τις καταστροφές στην περιοχή, τις ανάγκες στήριξης που έχουν και την υποχρέωση της Περιφέρειας να βρει τρόπο να εντάξει και αυτές τις επιχειρήσεις στα Προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

ptoxosoemporio

Ο κύριος Πτωχός αναγνώρισε τόσο το θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΕ, όσο και την ανάγκη αποκατάστασης γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας. Κυρίως αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και την ανάγκη στήριξής τους από την Περιφέρεια, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που θα δημιουργηθούν προς αυτό το σκοπό, εκμεταλλευόμενοι τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Δέχθηκε ότι η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών έχει ως άμεσο αποτέλεσμα της στήριξη της Κοινωνίας στο σύνολό της.

Η συνάντηση υπήρξε αποδοτική και έβαλε τα θεμέλια για μια μελλοντική γόνιμη συνεργασία προς όφελος των συναδέλφων και του συνόλου της μικρής οικογενειακής επιχειρηματικότητας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η Διοίκηση της ΠΟΕΕ καθώς και Προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων - μελών μας είχε συνάντηση με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κύριο Πέτρο Τατούλη, στην έδρα της Ομοσπονδίας στην Τρίπολη.

Η συνάντηση είχε σκοπό να παραθέσουμε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, τις οικονομικές τους δυσκολίες, τις ανάγκες τους για ρευστότητα και στήριξη  πρώτον για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο προβληματικό οικονομικό περιβάλλον και δεύτερον για να κάνουν βήματα ανάπτυξης και ισχυροποίησης, συμπαρασύροντας έτσι το σύνολο της Οικονομίας και της Κοινωνίας της Περιφέρειας. Γιατί μόνο οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς είναι αυτές που αποτελούν πυλώνα της τοπικής αγοράς, είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης και δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας, που μαζί με τα συγγενικά πρόσωπα που απασχολούνται στις επιχειρήσεις, έχουν τη δυνατότητα να συγκρατήσουν τον πληθυσμό που συνεχώς μειώνεται στην περιοχή μας.

Στη συζήτηση που έγινε ο κύριος Τατούλης αναγνώρισε τόσο το θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΕ, όσο και τη σημασία στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων. Δεσμεύτηκε εφόσον εκλεγεί η ΠΟΕΕ θα αποτελέσει βασικό συνομιλητή της Περιφέρειας, με τακτικές συναντήσεις. Περαιτέρω θα ακολουθήσει και θα υλοποιήσει τις προτάσεις της ΠΟΕΕ σχετικά με τα κριτήρια χρηματοδότησης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε. Μάλιστα παρουσίασε το πρόγραμμά του για χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων μέχρι 25000€ για ενίσχυση και ανάπτυξη στη βάση της διατήρησης και αύξησης των θέσεων εργασίας. Τέλος συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας της πρότασης της ΠΟΕΕ για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα παρουσιάζονται όλες οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΕ Βασίλης Παγώνης εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών της ΠΟΕΕ για την εκκίνηση ενός γόνιμου διαλόγου, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου των φορέων, ο οποίος θα θέσει τη βάση ισόρροπης ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον. Δήλωσε επίσης ότι οι μικρές επιχειρήσεις βασίζονται στην Περιφέρεια να αλλάξει λογική και στάση και να αντιληφθεί την κρισιμότητα στήριξής τους, με προφανές αποτέλεσμα τη στήριξη ολόκληρης της Περιφερειακής Οικονομίας και Κοινωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...