Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τσίπρας: "Θέλουμε να κερδίσουμε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή"

Τσίπρας: "Θέλουμε να κερδίσουμε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή"

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή και την τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Mega και τόνισε:

«Δεν ήμασταν απόντες, όλο αυτό αποδείχθηκε ότι δεν έγινε για τον κύριο Κασιδιάρη, έγινε για τη δεξιά πολυκατοικία. Διότι ο κ. Κασιδιάρης θα μπορούσε πάρα πολύ απλά να μην κατέλθει στις εκλογές με την τροπολογία που εμείς υποστηρίξαμε. Τι λέγαμε εμείς; Ότι στον υπάρχοντα νόμο να μπει μια προσθήκη η οποία θα λέει ότι όσοι είναι οριστικά καταδικασμένοι, όσα κόμματα έχουν στους συνδυασμούς τους, οριστικά καταδικασμένους για το 187α, δηλαδή εγκληματική οργάνωση, δεν μπορούν να κατέβουν στις εκλογές, τελεία παράγραφος.

»Αντί για αυτό, υπήρξε όλως περιέργως, για πρώτη φορά στην ιστορία, η δυνατότητα ένα τμήμα του Αρείου Πάγου, κάποιοι δικαστές, να αποφανθούν αν το κόμμα του ‘Πρετεντέρη’ είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα ή το κόμμα της ‘Τζίμα’ δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Αυτό δεν το καταλάβαμε όταν έγινε και δεν το ψηφίσαμε για λόγους αρχής διότι μπορεί αύριο να έρθει μια άλλη σύνθεση και να πει όχι για τον Κασιδιάρη, για το ΚΚΕ ότι δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Μετά καταλάβαμε για τι έγινε. Καταλάβαμε από τις καταγγελίες Τζανερίκου που ήταν επικεφαλής του τμήματός αυτού. Πράγματα πρωτοφανή, χειραγώγηση της δικαιοσύνης με έναν τόσο φθηνό τρόπο, αν έχει γίνει όντως.

»Την εποχή που ήμουν εγώ πρωθυπουργός, είχατε ασκήσει οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση διότι όχι εξωδίκως σε κάποιο καφέ αλλά επισήμως είχε πάει ο κ. Τζανακόπουλος που ήταν τότε υπουργός Επικρατείας, να ρωτήσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τι ακριβώς συμβαίνει εδώ, τι έχουμε, και ασκήσατε κριτική και καλά κάνατε. Και τώρα έχουμε τον υπουργό Επικρατείας να παίρνει τον δικαστή σε καφετέριες και να καταγγέλλει ο δικαστής ότι μου πρότειναν και ανταλλάγματα και να μου λέτε ότι του πρότεινε να εφαρμόσει τον νόμο; Γιατί ανταλλάγματα για την εφαρμογή του νόμου; Έχουμε πέσει από τα σύννεφα τόσες φορές με αυτήν την κυβέρνηση

»Σας λέω πολύ καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά συνολικά, η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν την Χρυσή Αυγή να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Τους απλούς ανθρώπους οι οποίοι πείσθηκαν από την Χρυσή Αυγή και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής και ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε. Δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...