Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλαγές από το Υπουργείο Εσωτερικών | Διασφάλιση πλειοψηφίας για Δημάρχους και Περιφερειάρχες - Ενθάρρυνση συμπράξεων ανάμεσα σε παρατάξεις

Αλλαγές από το Υπουργείο Εσωτερικών | Διασφάλιση πλειοψηφίας για Δημάρχους και Περιφερειάρχες - Ενθάρρυνση συμπράξεων ανάμεσα σε παρατάξεις
Τις επόμενες ημέρες, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, είπε -μέσω των Παραπολιτικών- ότι θα καταλήξουν στις βέλτιστες λύσεις που θα επιτρέπουν τη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών και την αντιμετώπιση των διαλυτικών προβλημάτων που προκάλεσε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους και τις περιφέρειες. 

Κεντρικές ιδέες, ανέφερε, «είναι η διασφάλιση της πλειοψηφίας του εκάστοτε δημάρχου ή περιφερειάρχη τουλάχιστον στη σημαντική για την καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ οικονομική Επιτροπή, καθώς και η ενθάρρυνση των συμπράξεων δημοτικών πρατάξεων. 'Ολα αυτά σε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που πρέπει να είναι συμβατές με τη συνταγματική νομιμότητα». 

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο «Κλεισθένης» θα μεταρρυθμιστεί και θα αποσαφηνιστούν πλήρως οι αρμοδιότητες μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι επειδή περιλαμβάνει πολλές εξαιρετικά προβληματικές διατάξεις θα γίνει συνολικότερη ρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση, που θα αποκαθιστά τις στρεβλώσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...