Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση!

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σχεδιάζει η κυβέρνηση!
Το ράλι που καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις διύλισης του κόσμου στη Σαουδική Αραβία έχει αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά. Οι επιπτώσεις από την εκτίναξη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου φάνηκαν από σήμερα στις αντλίες των πρατηρίων βενζίνης.

Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις τιμές στην αγορά των καυσίμων και σύμφωνα με πληροφορίες βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης του επιδόματος θέρμανσης.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις αρχές Νοεμβρίου ενώ παράλληλα αναζητείται τρόπος πληρωμής της πρώτης δόσης του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019 και όχι στις αρχές του 2020 ώστε να δοθεί άμεση ανάσα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Οι σκέψεις αύξησης του επιδόματος υπάρχουν αλλά δεν αποκλείεται να λάβουν διαστάσεις επιτακτικής ανάγκης μετά τα γεγονότα στη Σαουδική Αραβία. Ήδη, πηγές της αγοράς καυσίμων πριν την κρίση στο Ριάντ, εκτιμούσαν ότι η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει με τιμή στο 1 ευρώ ανά λίτρο ενώ από σήμερα αναμένονται ανατιμήσεις σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη.

Στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό το θέμα αύξησης του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...