Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψηφιακή πλατφόρμα E-SYRIZA για εγγραφές νέων μελών!

Ψηφιακή πλατφόρμα E-SYRIZA για εγγραφές νέων μελών!

Τις επόμενες ώρες τίθεται σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμαE-SYRIZA της Κουμουνδούρου που σε πρώτη φάση θα διευκολύνει τις μαζικές εγγραφές νέων μελών του κόμματος στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της διαδικασίας ανασυγκρότησής του.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας συμπίπτει χρονικά με την πορεία προς το λαό που ξεκίνησε χθες από τον Αλέξη Τσίπρα με διήμερη περιοδεία στην Αχαΐα και ολοκληρώνεται απόψε με ομιλία του στην πόλη της Πάτρας. Όπως άλλωστε ο ίδιος τόνισε μιλώντας σε λαϊκή συνέλευση στην Ακράτα η επιλογή της Αχαΐας έγινε όχι μόνο διότι ο ίδιος εκλέγεται βουλευτής στην συγκεκριμένη περιφέρεια αλλά διότι αποτελεί παραδοσιακά ένα δημοκρατικό κάστρο μα βαθιές ρίζες στους αγώνες του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Από την Αχαΐα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει και μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του και προς όλους όσοι βάζουν στην δημόσια συζήτηση τα ζητήματα της αποτίμησης του κυβερνητικού έργου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Αίγιο μίλησε εκτενώς για το άνοιγμα στην κοινωνία τονίζοντας πως «εμείς δεν θέλουμε να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά να αποφασίζουμε μαζί με τους πολίτες και να ενωθούμε σε ένα κοινό στόχο και όραμα: Την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προόδου».

Νωρίτερα από την Ακράτα έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία θέτοντας ως κεντρικό στόχο την αντιστοίχιση του κόσμου που τον στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές στην προσπάθεια να γίνει από κόμμα του 4% σε ένα κόμμα του 32% σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε αυτό που είπε και κατά την ομιλία του στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος ότι «η επόμενη μέρα θα έρθει πιο γρήγορα απ’ όσο κάποιοι φαντάζονται» εκτιμώντας ότι με βάση τις πολιτικές επιλογές που κάνει η νέα διακυβέρνηση ο δρόμος της δεν θα είναι πολιτικά ανοιχτός.  Επί της ουσίας υπονόησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα έρθει σύντομα αντιμέτωπη με τις πολιτικές της που θα την οδηγήσουν ενώπιον της κρίσης του ελληνικού λαο

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη εμμέσως πλην σαφώς στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει από στελέχη του κόμματός του για τα αίτια της ήττας και στην κουβέντα για το εάν ήταν ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει το 2015. «Εμείς βεβαίως βρεθήκαμε με την απειρία μας, την πίστη μας όμως στις δυνάμεις μας και την εντιμότητά μας να διαχειριστούμε την πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλείψεις. Όμως στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σ’ αυτήν την ευθύνη.

Πρακτικά ο Αλεξης Τσίπρας θέλησε να φρενάρει την σχετική κουβέντα η οποία κατά την εκτίμηση στελεχών της Κουμουνδούρου παράγει εσωστρέφεια και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το μεγάλο βήμα προς την ανασυγκρότησή του. Κι αυτό διότι δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο το γεγονός πως στελέχη ακόμη και της παλαιότερης φρουράς ανοίγουν το παράθυρο της συζήτησης περί απολογισμού του κυβερνητικού έργου. Ο Γιάννης Δραγασάκης με συνέντευξή του στο TVXS δεν συμμερίστηκε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να επιδιώξει την διακυβέρνηση το 2015, ωστόσο χαρακτήρισε σημαντικό λάθος την ανάθεση της υλοποίησης του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη φάση στον Γιάνη Βαρουφάκη, έναν άνθρωπο που υποβίβαζε διαρκώς την πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές.

Ομοίως και ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε πως προσωπικά από τον Δεκέμβριο του 2014 είχε εκφράσει στον Αλέξη Τσίπρα τις επιφυλάξεις του για την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Βαρουφάκη. Από την άλλη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία για να κυβερνήσει τονίζοντας πως ο κύριος λόγος που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους οφείλεται στο ότι το κόμμα του κυβέρνησε για 3 από τα 4 χρόνια σε συνθήκες μνημονίου.

ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...