Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το "στοίχημα" Βλάση για την απογραφή στην Αλβανία | Δεν θα μείνει στην τύχη της η ελληνική μειονότητα!

Το "στοίχημα" Βλάση για την απογραφή στην Αλβανία | Δεν θα μείνει στην τύχη της η ελληνική μειονότητα!

Μία εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη πρωτοβουλία που αφορά το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική Αλβανία έχει αναλάβει ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κ. Βλάσης επισκέφθηκε τη Δερβιτσάνη εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τα 29 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας της Ομόνοιας. Εκεί, υπογράμμισε ότι οι όποιες διαφωνίες πρέπει να μείνουν στην άκρη και να υπάρξει κινητοποίηση για την απογραφή πληθυσμού που θα γίνει στην Αλβανία. 

«Η απογραφή θα καθορίσει αν και κατά πόσο θα είναι δυνατή η άσκηση μειονοτικών δικαιωμάτων. Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση και το ενδιαφέρον όλων. Είναι παράκληση και συνάμα παρότρυνση. Πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση και για αυτό θα βοηθήσουμε όλοι», τόνισε.

Στο epituspost.gr διαβάζουμε ότι με την ομιλία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών απεύθυνε κάλεσμα για ενότητα του ελληνισμού της Αλβανίας. «Υπάρχει η στήριξη και η υποστήριξη της Ελλάδας. Εν όψει της απογραφής απευθύνω κάλεσμα για ενότητα. Η αδιαφορία και η αδράνεια μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές. Διχαστικές τάσεις και προσωπικές έριδες πρέπει να μπουν στην άκρη. Συκοφαντίες σε βάρος όσων εκπροσώπησαν την μειονότητα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες» υπογράμμισε.

Ενώ, στην ίδια ιστοσελίδα, τονίζεται: "Aποφασισμένη να μην αφήσει στην τύχη του το ζήτημα της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία δείχνει μέχρι στιγμής η Ελληνική Κυβέρνηση.

 

Αυτό άλλωστε έγινε σαφές από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο οποίος αν και ανέλαβε πολύ πρόσφατα έδειξε ιδιαίτερα διαβασμένος για τα ελληνοαλβανικά.

Μάλιστα υπήρξαν και στιγμές που ξάφνιασε τους μειονοτικούς καθώς φάνηκε να ξέρει καλά και το παρασκήνιο..

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως επιστρέφοντας στην Αθήνα δεν θα το ξεχάσει… Άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση, δια της Πρεσβείας και της αεικίνητου Πρέσβειρας Σοφίας Φιλιππίδου, παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και αναμένει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης Ράμα."

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...