Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόστιμα σε όσους δεν αποσύρουν τις παλιές ταμειακές μηχανές έως 31 Μαΐου

Πρόστιμα σε όσους δεν αποσύρουν τις παλιές ταμειακές μηχανές έως 31 Μαΐου
Αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο θα βρεθούν από την 1η Ιουνίου, όσοι επαγγελματίες δεν αντικαταστήσουν τις παλιές τους ταμειακές μηχανές εφόσον αυτές περιλαμβάνονται σε μια μακρά λίστα 179 φορολογικών μηχανισμών.


Η απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνει περιθώριο αντικατάστασης έως τις 31 Μαΐου 2020.

Χιλιάδες ταμειακές μηχανές θα πρέπει να αποσυρθούν καθώς είναι παλιάς τεχνολογίας, δηλαδή προδιαγραφών του 2002 και 2005, και δεν έχουν τη τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης με το Τaxis και αποστολής δεδομένων. Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν δρομολογήσει την online σύνδεση των ταμειακών με το Taxis, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του καλοκαιριού.

Μιλώντας στο συνέδριο e-ΘΕΜΙΣ της Ένωσης Ελλήνων Νομικών για ζητήματα Φορολογικού και Ασφαλιστικού Δικαίου ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε πως μετά την υπογραφή της απόφασης για τις ταμειακές θα ακολουθήσει ενημέρωση μέσω του TAXISnet στις επιχειρήσεις που έχουν τέτοιες μηχανές, ώστε να τις αποσύρουν ενώ σημείωσε πως οι αποφάσεις για τον τρόπο διαβίβασης των αποδείξεων λιανικής online, δηλαδή για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS βρίσκονται προ των πυλών.

Στο μέτωπο των ταμειακών μηχανών η απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ορίζει ότι 179 μοντέλα Φ.Η.Μ., εξαιρουμένων των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, που έχουν λάβει άδεια καταλληλότητας σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1135/2005 (159Β΄) ή της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1234/09-10-2002 (136Β΄) θα πρέπει να αποσυρθούν έως τις 31 Μαΐου 2020.

Οι κάτοχοι αυτών των τύπων ΦΗΜ, υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31-5-2020, την παύση στο υποσύστημα taxisnet (έντυπο Δ13), εφόσον έχει εκδοθεί πρόσφατο, ήτοι εντός των τελευταίων δέκα (10) ημερών, τελικό Δελτίο Ημερήσιας Κίνησης «Ζ».


Διαβάστε αναλυτικά τον κατάλογο των αποσυρόμενων μηχανισμών, ΕΔΩ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...