Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας"

"Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας"

«Μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από ελληνικής πλευράς στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων;». Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν αρκετοί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Έθνους στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, καθώς εδώ υπάρχει μία διαφορά«Είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή όμως και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ανοιχτού Καναλιού. 

«Προσωπικά, μπορεί να κάνω λάθος βέβαια, δεν βλέπω πόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία διότι και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ, πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες της Συμμαχίας» πρόσθεσε. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του OPEN στην Ουάσινγκτον, κανένας δεν αποκλείει το «θερμό επεισόδιο». Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση η Αμερική. Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ προσπαθούν να μη φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

«Δεν βλέπω κάποιο αποτέλεσμα, διότι οΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει την επιθετικότητα σε απίστευτο βαθμό. Η Γενί Σαφάκ σήμερα ανακοίνωσε ότι θα πάει το γεωτρύπανο στα νότια της Κρήτης. Εάν πάει εκεί το γεωτρύπανο η Ελλάδα δεν μπορεί να μην απαντήσει. Το θέμα είναι εάν δεν πετύχει η αμερικανική διπλωματία τι θα συμβεί από εκεί και πέρα» πρόσθεσε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους. 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στάθηκε στο πλευρό του Τούρκου ομολόγου του αναφορικά με το συριακό ζήτημα. Συγκεκριμένα είπε πως «στο Ιντλίμπ διεξάγεται μεγάλος πόλεμος» και τόνισε ότι ο Σουλτάνος είναι αυτός που προσπαθεί να αποτρέψει μία ανθρωπιστική καταστροφή.

Ωστόσο όπως είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου «το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο Ντόναλντ Τραμπ. Θα αποφασίσει να στηρίξει τον Ερντογάν; Η απάντηση είναι "Ναι". Τι σημαίνει όμως το "θα σε βοηθήσω" και "θα πάρω μέρος σε αυτή την ιστορία". Η απάντηση είναι πως έχουμε δια αντιπροσώπου πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Και αυτό διότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Τουρκία, ο Πούτιν έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον Άσαντ. Οπότε αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούμε σε μία πραγματικά δυσάρεστη κατάσταση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...