Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

600 € | Πως και πότε θα πάρουν το επίδομα γιατροί, δικηγόροι, λογιστές και μηχανικοί

600 € | Πως και πότε θα πάρουν το επίδομα γιατροί, δικηγόροι, λογιστές και μηχανικοί

Μέσω προγράμματος τύπου Training Voucher (Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης) που θα περιλαμβάνει τηλε-κατάρτιση 100 ωρών, με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, θα τρέξει η δράση ενίσχυσης των επιστημονικών κλάδων, που έχουν εξαιρεθεί από την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι συνολικού κόστους 180 εκ. ευρώ και προβλέπει ενίσχυση 600 ευρώ για κάθε αυτοαπασχολούμενο που θα συμμετέχει. Στο ανοιχτό πρόγραμμα θα ενταχθούν 166.000 επιστήμονες από 6 κλάδους : 

  • Δικηγόροι
  • Γιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
  • Μηχανικοί / αρχιτεκτόνες
  • Οικονομολόγοι /Λογιστές 
  • Εκπαιδευτικοί και Ερευνητές 

Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δυο δόσεις, με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση.

Όπως έχει διευκρινίσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, οι εν λόγω επαγγελματίες δικαιούνται πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...