Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το πιθανότερο σενάριο | Τότε αναμένεται να διεξαχθούν οι πανελλαδικές

Το πιθανότερο σενάριο | Τότε αναμένεται να διεξαχθούν οι πανελλαδικές

Το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, αν οι ειδικοί πουν «όχι» σε αυτό καθώς θα υπάρξει ακόμη κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού, τότε οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε στο OPEN TV, εξετάζεται το σενάριο περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των πανελληνίων εξετάσεων. Πιθανότατα οι πανελλήνιες να διεξαχθούν μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...