Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διευκόλυνση από την Κυβέρνηση σε καναλάρχες - Απαλλάχθηκαν να πληρώσουν φέτος 21.000.000 € για τις τηλεοπτικές άδειες

Διευκόλυνση από την Κυβέρνηση σε καναλάρχες - Απαλλάχθηκαν να πληρώσουν φέτος 21.000.000 € για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30/3/2020, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, που πέρασε υπό την εποπτεία της Προεδρίας της Κυβέρνησης και του Στέλιου Πέτσα, εξαιρεί τους ιδιοκτήτες των καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις άδειες. 

Με δεδομένο ότι υπάρχουν 6 κάτοχοι άδειας παρόχου περιεχομένου ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, τότε το συνολικό ποσό που δεν θα εισπράξει το Δημόσιο ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος των τηλεοπτικών καναλιών που υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν τα προσδοκώμενα έσοδα λόγω μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης και ζητούσαν παράταση της πληρωμής των δόσεων για τι άδειες.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διευκολύνει κάποιους από τους πιο πλούσιους Έλληνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Μετά τα 11 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση μοιράζει με αδιαφάνεια και επιλεκτικά στον Τύπο, με σημερινή της απόφαση παραπέμπει για το 2021 τη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που οφείλει να καταβάλλει κάθε κανάλι για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή 21 εκατ. ευρώ συνολικά.

Και αυτά μετά τις προκλητικές αποφάσεις για τους κλινικάρχες και τους εργολάβους παραχωρησιούχους των διοδίων στις εθνικές οδούς.

Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διευκολύνει κάποιους από τους πιο πλούσιους Έλληνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που έναν μήνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια Υγεία με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και ενώ εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν με δειλά, ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα το φάσμα της φτώχειας του λουκέτου και της ανεργίας.

Πρόκειται για πράξη ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, που επιβεβαιώνει ότι η έκκληση του κ. Μητσοτάκη για απόδοση του 50% των αποδοχών των βουλευτών για να μαζευτούν περίπου 300.000 ευρώ για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιτομή του φαρισαϊσμού.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

Μόνο μία μέρα άντεξε η κυβερνητική προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού! Αμέσως μετά ήρθε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήματα κυρίως για το κεφάλαιο. Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες τους οποίους η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτάξει, σειρά έχουν οι καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια -μειωμένη και αυτή- εισφορά που πληρώνουν.

ΜέΡΑ 25: Η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα όταν πρόκειται για την ολιγαρχία

Eπίθεση κατά της κυβέρνησης που δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν 'λεφτόδεντρα' για εργαζόμενους, μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, δώρο Πάσχα και δημόσιο σύστημα υγείας», αλλά «βρίσκει όταν πρόκειται για την ολιγαρχία», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι: «διαβάζουμε λοιπόν στην ΠΝΠ ότι απαλλάσσονται οι καναλάρχες από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης τους για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (αθροιστικά δηλαδή 21 εκατ. για όλους). Αν δε, προσθέσουμε σε αυτά, και τα 11 εκατ. διαφημιστικής δαπάνης για το 'μένουμε σπίτι', το 'λεφτόδεντρο' γίνεται ύψους 32 εκατ. ευρώ! Κι όλα αυτά φυσικά με επιεικείς υπολογισμούς, μιας και έχουμε αφήσει εκτός 'κλινικάρχες' και επιμορφωτές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...