Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργοδότες | Απασχολείς εργαζόμενο με αναστολή εργασία; Δες τι πρόστιμο θα πληρώσεις! (vd)

Εργοδότες | Απασχολείς εργαζόμενο με αναστολή εργασία; Δες τι πρόστιμο θα πληρώσεις! (vd)

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 1200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων. Επίσης ότι η άδεια ειδικού σκοπού επεκτείνεται έως τις 24 Απριλίου.

Όπως είπε ο Γ. Βρούτσης, η κυβέρνηση σταθμίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μέγεθος της κρίσης και εξετάζει την πιθανή επέκταση των μέτρων προστασίας εργαζόμενων και επιχειρήσεων και τον Μάιο, για τους δικαιούχους. Εξήγησε πως οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που υποστηρίζουν τα μέτρα ελάφρυνσης είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα και έγιναν σε «χρόνο μηδέν».

«Το σύστημα Εργάνη σηκώνει πάνω του όλη την εθνική προσπάθεια ελάφρυνσης επιχειρήσεων και εργαζόμενων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ήδη υλοποιούνται οι πληρωμές προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Αναφορικά με καταγγελίες για επιχειρήσεις ή εργοδότες που ζήτησαν από εργαζόμενους μέρος του βοηθήματος των 800 ευρώ, ο Γ. Βρούτσης είπε πως θα εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο ποινών του υπουργείου Εργασίας που φτιάχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά θα εφαρμοστεί και υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε σήμερα και αφορά την αναστολή των συμβάσεων.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ασυνεπείς εργοδότες και όσοι παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά, ζητώντας από εργαζόμενους των οποίων έχουν αναστείλει τις συμβάσεις να εργαστούν, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ο Γ. Βρούτσης είπε πως άμεσα θα δημοσιευθεί εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας η οποία θα αποσαφηνίζει τα θέματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Θα διευκρινιστεί ο τρόπος πληρωμής, η δυνατότητα διορθώσεων στα έντυπα που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, όπως και η επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού ως τις 24 Απριλίου, για όλους τους γονείς.

«Νομοθετούμε από μηδενική βάση σε ένα νέο πολύ δύσκολο περιβάλλον», σημείωσε ο Γ. Βρούτσης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις όταν θα αρχίσουμε να βγαίνουμε από την κρίση, ενώ υπενθύμισε πως η Ελλάδα είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη τόσο στην λήψη μέτρων προάσπισης της υγείας, όσο και σε αυτά της υποστήριξης των εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

«Παίρνουμε μέτρα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, την στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι πολύ μικρότερος» πρόσθεσε ο υπ. Εργασίας.

Αναφερόμενος στην ανεργία, παραδέχθηκε πως η προγραμματισμένη αποκλιμάκωση της ανεργίας για φέτος δεν θα συμβεί, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας. Όπως είπε, οι απολύσεις μέχρι τώρα, σύμφωνα με το σύστημα Εργάνη, είναι του ίδιου επιπέδου με τα προηγούμενα χρόνια για τον Μάρτιο, αλλά δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας. Δήλωσε πως τα μέτρα της κυβέρνησης συγκράτησαν τις απολύσεις τον μήνα αυτό και το ίδιο θα επιχειρηθεί για τον Απρίλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...