Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράταση σχολικού έτους | Τότε αναμένεται να τελειώσουν τα μαθήματα στα σχολεία το καλοκαίρι!

Παράταση σχολικού έτους | Τότε αναμένεται να τελειώσουν τα μαθήματα στα σχολεία το καλοκαίρι!

Για τη μείωση της εξεταστέας ύλης για την Γ΄ Λυκείου, τις πιθανές ημερομηνίες των Πανελλαδικών - ακόμη και μέσα στον Ιούνιο-, αλλά και για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα, μίλησε στο «ΜΕGA Mag» η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με τη μείωση εξεταστέας ύλης για την Γ' Λυκείου που ανακοινώθηκε, τόνισε ότι είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, στη βάση όσων διδάχθηκαν οι μαθητές μέσα στις φυσικές σχολικές τάξεις.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής για τις Πανελλαδικές, τόνισε πως όλα θα κριθούν από το πώς θα κυλήσει ο Απρίλιος. Είναι ο μήνας που θα κρίνει αν τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης θα είναι αποτελεσματικά. Είμαστε αισιόδοξοι, είπε.

«Σταθερή επιδίωξη είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Στόχος μας, είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά. 

Για τα αν θα ξανανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα είπε πως «θα δούμε πώς θα πάει ο Απρίλιος και οι ειδικοί θα μας καθοδηγήσουν.

Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, όλες τις ημερομηνίες, δεν υπάρχει οδηγία από τον ΕΟΔΥ που να λέει ότι δεν θα ξανανοίξουν τα σχολεία».

Πιθανότατα θα υπάρξει παράταση του σχολικού ετους και θα τελειώσουν τα μαθήματα μέσα στον Ιούνιο, ενώ θα μειωθεί και η διδακτική ώρα.

Οτιδήποτε πέρα από τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολο -και για τις Πανελλαδικές- λόγω των συνθηκών ζέστης.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις και το αν αυτές θα γίνουν, το άφησε ανοιχτό, τονίζοντας πως «το υπουργείο εξετάζει όλα τα δεδομένα. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η κάλυψη της ύλης».

Εξαιρετικά προχωρά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, δεν θα χαθεί η ακαδημαϊκή χρονιά, ξεκαθάρισε. 

Τέλος έδωσε το πλέγμα ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση και τόνισε πως δεν μπορούν να χρεώνονται δίδακτρα για υπηρεσίες που δεν παρέχονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...