Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορωνοϊός | Πώς θα πάρουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες

Κορωνοϊός | Πώς θα πάρουν τα 600 ευρώ οι επιστήμονες

Τα χρήματα που απαιτούνται θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ενώ σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, υπάρχει πρόνοια ώστε να μπορέσει να καλυφθεί και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους οι οποίοι εξασφαλίστηκαν, μεν, μέσα στον Απρίλιο, αργότερα όμως από την προκήρυξη του προγράμματος, που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις αναγκάζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργησή του.

Η κατάργηση του προγράμματος ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έπειτα από απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, αναγνωρίζοντας ότι «υπήρξαν αστοχίες».

Πυρετώδεις προετοιμασίες γίνονται στο υπουργείο Εργασίας έτσι ώστε τα χρήματα να δοθούν στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω διαδικασίες. Σύμφωνα βέβαια με τους ειδικούς, απαιτείται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η σχετική υπουργική απόφαση.

Στη συνέχεια, βάσει των σεναρίων που επεξεργάζονται, θα χρησιμοποιηθεί μία από τις υπάρχουσες πλατφόρμες στις οποίες ήδη μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν αντίστοιχες αιτήσεις για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Υπάρχει, βέβαια, η σκέψη για νέα, αυτόνομη πλατφόρμα, ενώ σχεδόν έχει αποκλειστεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των δικαιούχων από τις πάνω από 160.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν βάσει του προγράμματος που καταργήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι τα χρήματα που αφορούν τον Απρίλιο να πιστωθούν στους δικαιούχους δικηγόρους, λογιστές, εκπαιδευτικούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς και μηχανικούς έως το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, μαζί με την τρίτη πληρωμή των 800 ευρώ.

https://www.newsbomb.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...