Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% | Τι δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων

Μειωμένο ενοίκιο κατά 40% | Τι δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των ακινήτων

Eκατομμύρια εργαζόμενοι και οικογένειες φοιτητών καθώς και χιλιάδες επιχειρήσεις που μισθώνουν ακίνητα έχουν δικαίωμα απαλλαγής από την πληρωμή του 40% του ενοικίου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, σύμφωνα με νομοθετικές ρυθμίσεις που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση τις τελευταίες 40 μέρες, για να στηρίξει όσους πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα είτε σε επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική εντολή είτε σε επιχειρήσεις που υπέστησαν σημαντική μείωση του τζίρου τους και περιλαμβάνονται κι αυτές στις πληττόμενες από τον κορωνοϊό, παρατείνονται μέχρι και τις 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες μέχρι την 30/4/2020. Εναλλακτικά, εφόσον εξοφλήσουν τις οφειλές αυτές μέχρι τις 30/4/2020 θα τούς παρέχεται έκπτωση 25%.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν κύριες κατοικίες σε μισθωτούς εργαζομένους στις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή πλήττονται λόγω κορωνοϊού και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν ανασταλεί παρατείνονται μέχρι και τις 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. οφειλών, οι οποίες είναι πληρωτέες μέχρι την 30/4/2020. Εναλλακτικά, στους ιδιοκτήτες αυτούς παρέχεται έκπτωση 25% επί των οφειλών αυτών, εάν τις καταβάλουν εμπρόθεσμα, μέχρι τις 30/4/2020.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν κατοικίες σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες που θα υποστούν απώλειες εισοδήματος λόγω είσπραξης ενοικίων μειωμένων κατά 40% για τους μήνες Μάρτιο ή και Απρίλιο, παρέχοντας σ’ αυτούς έκπτωση επί του φετινού φόρου εισοδήματος, η οποία θα υπολογιστεί ως ποσοστό επί του ποσού της εισοδηματικής απώλειας, κατά περίπτωση.

Πηγή: money-money.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...