Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητροπολίτης Σταγών: «Ανοίγουμε τις Εκκλησίες μας, και ας έρθουν να μας ζητήσουν τον λόγο»

Μητροπολίτης Σταγών: «Ανοίγουμε τις Εκκλησίες μας, και ας έρθουν να μας ζητήσουν τον λόγο»

Του Αιμίλιου Πολυγένη

''Από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο'' τόνισε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος σήμερα, Κυριακή του Θωμά.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την χθεσινή εν κινήσει συναυλία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

"Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ. Όμως είδαμε χθες, αυτούς που θεσπίσαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

"Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι' αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο" - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε: "οι επιτάφιοι και η λιτανεία πείραξαν, που υπό την ευθύνη μας θα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι πιστοί".

https://www.romfea.gr

6 σχόλια

  •  NO NAME
    NO NAME Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 07:51 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ; ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 00:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ (Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 17:30) εσύ γιατί τσιτώνεσαι;
    Σε όσες εκκλησίες άνοιξε η πόρτα την Μ.Παρασκευή οι αστυνομικοί ήταν στο φτερό απέξω και έκοβαν πρόστιμα.
    Όσο για το αν ανέβουν οι παπάδες σε ένα φορτηγό και κάνουν το γύρο σαν θίασος, όπως ειρωνικά λέτε, διάβασε ότι έγινε στο Αίγιο με την εικόνα της Παναγίας πάνω σε αυτοκίνητο και πάλι, ω του θαύματος, οι αστυνομικοί ήταν εκεί, αφαίρεσαν πινακίδες στο όχημα και έκοψαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.
    Για το θίασο που τραγουδούσε όμως και γύρισε πάνω από 4 ώρες όλη την Αθήνα, δεν τον είδε κανένας αστυνομικός, κανένας εισαγγελέας, ούτε ο Χαρδαλιάς να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα. Και οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους χωρίς καμία προστασία όπως φάνηκαν στα βίντεο που ανέβαζε η ίδια η τραγουδίστρια, με ποιο sms βγήκαν;

  • Ευλόγησον ...
    Ευλόγησον ... Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπαιράκι Σεβασμιώτατε ??? Λάθος να απειλείτε ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 19:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Μεγάλε εάν ανοίξετε τις εκκλησίες και αυξηθούν τα κρούσματα, θα πάρεις μετά την προσωπική ευθύνη για τους πιθανούς θανάτους;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 17:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Με συγχωρεί η χάρη σου άγιε πατέρα, αλλά ούτε εκκλησίες σφραγίσατε γιατί και περιπτώσεις θείας μετάληψης και λειτουργίας με κόσμο (ελάχιστος αλλά υπήρχε) είδαμε και τη Μ. Παρασκευή οι περισσότερες εκκλησίες ήταν ανοιχτές και ο κόσμος ασπαζόταν τους επιταφίους, αλλά ούτε και καμπάνες σταματήσατε, γιατί και πάλι στις περισσότερες εκκλησίες χτυπούσαν. Οπότε γιατί τσιτώνεστε; Ανεβείτε λοιπόν και σεις σ' ένα φορτηγό μ' ένα μικρόφωνο και δύο ψαλτάδες και κάντε το γύρο σαν περιφερόμενος θίασος, αν αυτό είναι το πρόβλημά σας. Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν καλεσετε Σεβασμιότατε την Πρωτοψάλτη να ψάλει δεν θα σας ενοχλήσει κανεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...