Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Πολιτικές αντιδράσεις έχουν πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αναφέρεται σε «τουρκική μειονότητα», μιλώντας για τις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία»

Καλεί, δε, τον κ. Ανδρουλάκη να τοποθετηθεί σχετικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

» Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

» Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter: «Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;»

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Χατζηβασιλείου γράφει και παραθέτει την ανάρτησή του Μπουρχάν Μπαράν: «Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;»

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 13:21 Σύνδεσμος σχολίου

    γιατί τι είναι ;;; δηλαδή υπάρχει και καθολική , προτεσταντική κλπ μειονότητα στη χωρα μας ;;;

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 12:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι γίνεται με τη Θράκη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...