Νέο επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους!
Σαρωτικές αλλαγές με τους εγγεγραμμένους ανέργους της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αναμένονται το επόμενο διάστημα και μάλιστα θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων. Ειδικότερα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, θα εκδοθεί ΚΥΑ για το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης για να ξεκινήσει η διαδικασία και στην συνέχεια μετά από πρόσκληση της ΔΥΠΑ θα συντάσσεται το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σε κάθε άνεργο.
Έπειτα, η ΔΥΠΑ θα καλέσει τους μακροχρόνια ανέργους να προσέλθουν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να λάβουν και το επίδομα των 300 ευρώ!
Το εφάπαξ επίδομα εργασίας 300 ευρώ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών που θα συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.
Παράλληλα, προβλέπεται η διαγραφή από τα μητρώα του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) των ανέργων από 6 μήνες ως 2 χρόνια, εφόσον ο άνεργος αρνηθεί εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης.
Σχετικά Άρθρα
- 160 αθλητές εκκίνησαν από την Τρίπολη για τον 12ο Δρόμο Αθανάτων και τον 6ο Αγώνα Δρόμου Βασιλιάς Λεωνίδας (vd)
- Εξοργισμένος ο Νίκος Φλώρος με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Καταγγελία για περιστατικό με τη μητέρα του στα Επείγοντα
- Νίκη με Χαριάδη και Τσιλιγκερίδη για την Κ17 του Αστέρα!
- Βαλτεσινίκο | Ασφαλτόστρωση στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού πριν από τον χειμώνα (vd)
- Εκπληκτική η Κ15 του Αστέρα - Έριξε 4 γκολ και κέρδισε μέσα στον Λεβαδειακό!






