Στις 31 Δεκεμβρίου τα οριστικοποιημένα αποτελέσματα της νέας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ
Για το πόσο σύντομα θα γίνουν οι εκλογές μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά» στο ERTNEWS.
«Είμαστε στο τελευταίο εξάμηνο τις κυβερνητικής θητείας» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι αυτές οι εκλογές έχουν το χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας της απλής αναλογικής και των αντίστοιχων τοποθετήσεων που έχουν κάνει οι πολιτικές δυνάμεις σφοδρώς πιθανολογείται ότι οι πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε Βουλή η οποία μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση».
Είπε ακόμα ότι «Επιθυμία της ΝΔ είναι να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση» και συνέχισε: «Στις πρώτες εκλογές πιθανολογώ σφοδρώς ότι δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα πρέπει να πάμε σε δεύτερες. Αυτός ο συνδυασμός μάς δημιουργεί έναν εκλογικό κύκλο μεγαλύτερο από συνήθως. Ενώ ο εκλογικός κύκλος είναι κατ’ ελάχιστον 21 μέρες και μέγιστο 30 μέρες, τώρα πρέπει να το κάνουμε επί 2, συν όσος χρόνος χρειάζεται για να εξαντληθούν οι διερευνητικές εντολές κατά το Σύνταγμα. Επίσης πρέπει να συγκροτηθεί η Βουλή, πρέπει να εκλέξει πρόεδρο και αντιπροέδρους και μετά να αποφασιστεί η διάλυση της Βουλής. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε ένα χρονικό διάστημα, που όσο πιεσμένο και να είναι, θέλει 50, 60,70 μέρες» είπε ο κ. Βορίδης.
«Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τον σχεδιασμό για τις εκλογές. Πότε να τις κάνουμε; Δεν είναι ότι θέλουμε 20 μέρες. Είναι ότι θέλουμε κάτι πολύ περισσότερο. Αυτό νομίζω είναι που είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για την άνοιξη» είπε για να καταλήξει ότι το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο θα είναι αυτό το δίμηνο.
Την 31η Δεκεμβρίου τα οριστικοποιημένα αποτελέσματα της νέας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ
Όσο για το αν θα γίνουν οι εκλογές με την παλιά ή με τη νέα απογραφή, είπε ότι, «από τη στιγμή που μιλάμε γι αυτό το χρονικό διάστημα, εκ του Συντάγματος είμαστε υποχρεωμένοι, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υποχρεωμένο να εκδώσει προεδρικό διάταγμα ανακατανομής των εκλογικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας απογραφής».
Ερωτηθείς για το πότε θα ανακοινωθούν τα εν λόγω αποτελέσματα, έκανε γνωστό ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει αναφέρει ότι θα έχει τα οριστικοποιημένα αποτελέσματα την 31η Δεκεμβρίου.
«Πρέπει να εκδοθεί επίσης ένα σχετικό προεδρικό Προεδρικό Διάταγμα με την ενσωμάτωση αυτών των αποτελεσμάτων. Νομίζω ότι το διαδικαστικό αυτό μέρος θα έχει τελειώσει στις αρχές μέσα Ιανουαρίου» σημείωσε ακόμα σχετικά.
Πηγή: ΕΡΤ
Σχετικά Άρθρα
- 85 Κορυφαίοι Οδηγοί έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη στην 19η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου!
- Γορτυνία | Προς χαρακτηρισμό ως μνημείων τα γλυπτά του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και του Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Δημητσάνα
- Γορτυνία | Ομόφωνη αποδοχή για τις εργασίες αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Βυτίνας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
- Γορτυνία - Ζημιές από την κακοκαιρία | Ομόφωνη έγκριση για χρηματοδότηση 1,5 εκατ. € – «Οι ανάγκες μας είναι 7,5 εκατ. ευρώ»
- Ενός λεπτού σιγή στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Λαγκαδίων Θεόδωρου Δημητρακόπουλου






