Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικαστική δικαίωση για το σύνολο των συμβασιούχων COVID Δήμου

Δικαστική δικαίωση για το σύνολο των συμβασιούχων COVID Δήμου

Το ασφαλιστικό μέτρο της παραμονής τους στην εργασία τους και μάλιστα μέχρι την τελεσιδικία της απόφασης επί της κύριας αγωγής τους, δηλαδή μέχρι και την έκδοση απόφασης επί πιθανής έφεσης, χορηγήθηκε με τις υπ’ αριθμ. 3195/2023 και 3196/2023 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το σύνολο των συμβασιούχων του Δήμου Γλυφάδας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί αρχικά για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19, συνάπτοντας συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ με τον Δήμο, και εν συνεχεία παρέμειναν στην εργασία τους δυνάμει προσωρινής διαταγής.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο δέχθηκε τις ασκηθείσες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και υποχρέωσε τον Δήμο να «…αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της ασκηθείσας αγωγής τους κατ’ αυτού…». Αυτό, όπως ειπώθηκε, σημαίνει ότι ακόμα και αν απορριφθεί η κύρια αγωγή (με αίτημα την αναγνώριση των συμβάσεών τους ως αορίστου χρόνου), οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους, εφόσον ασκήσουν έφεση, και έως την έκδοση απόφασης επί της έφεσής τους.

Ο Δικηγόρος των εργαζομένων κ. Λάμπρος Ντουματσάς δήλωσε στο epoli.gr:

«Με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων εξασφαλίστηκε για τους εργαζόμενους ότι θα συνεχίζουν να εργάζονται στον Δήμο με τους ίδιους όρους που εργάζονταν από την έναρξη της εργασιακής τους σχέσης και μέχρι να λυθεί τελεσίδικα το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της φύσης της. Αυτό δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να συνεχίσουν χωρίς άγχος να διεκδικούν την μονιμοποίησή τους, καθώς κατά τη διάρκεια των δικαστικών αγώνων που έχουν μπροστά τους θα έχουν εξασφαλισμένη εργασία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Δικαστήριο κατανόησε και δέχθηκε τον βασικό μας ισχυρισμό, ότι δηλαδή στην πράξη οι συμβασιούχοι COVID καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων -και όχι έκτακτες που επιβλήθηκαν από την πανδημία-, καθώς η μεγάλη πλειονότητα αυτών έχει αναλάβει καθήκοντα απολύτως όμοια με αυτά των μόνιμων υπαλλήλων των Δήμων, τα οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να καλυφθούν από τους υποστελεχωμένους ΟΤΑ.

Δεν μπορώ τέλος να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου και στον πρόεδρο κ. Κώστα Παπαδόπουλο που οργάνωσε και στήριξε την προσπάθεια των εντολέων μου.»

* Δικηγορικό Γραφείο «ΝΤΟΥΜΑΤΣΑΣ | ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640210 3641468, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: www.nglawservices.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...