Ανάκληση παστελιού από τον ΕΦΕΤ

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2023
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε τρόφιμα» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία παστελιού με μαύρη σοκολάτα εμπορικής ονομασίας: «JANNIS ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ» συσκευασίας 30g, με ημερομηνία ανάλωσης 12/6/24 και παρτίδας 3L121222, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.», που εδρεύει στο Κιλκίς.
Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος).
Επειδή το εν λόγω προϊόν δεν φέρει σχετική με την καζεΐνη γάλακτος ένδειξη στην επισήμανση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Tags:
ΕΦΕΤ,Σχετικά Άρθρα
- Μουγκοπέτρος | Συνελήφθη στην Τρίπολη μετά από καταγγελία της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή - "Είναι Χριστούγεννα, ήθελα να δω τα παιδιά μου"
- Κατολίσθηση στον δρόμο Άστρους – Λεωνιδίου | Άμεση επέμβαση από τον Αντιδήμαρχο Καμβύση και καθαρισμός στο σημείο! (εικόνες)
- Χριστούγεννα στη Στεμνίτσα (εικόνες)
- Απάτητα βουνά για τους πολίτες, ελεύθερα βουνά για τις μπουλντόζες
- Startup Greece Youth Academy 2025 στην Τρίπολη






