Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ακρίβεια | Σπάει όλα τα ρεκόρ η τιμή του λαδιού (vd)

Ακρίβεια | Σπάει όλα τα ρεκόρ η τιμή του λαδιού (vd)
Δεν είναι κάποιο συλλεκτικό μπουκάλι ποτού. Είναι συσκευασίες ελαιόλαδου ενός λίτρου ασφαλισμένες με αντικλεπτικά, σε ράφι ελληνικού σούπερ μάρκετ.

Επιχειρηματίας από την Ξάνθη έχει ασφαλίσει με αλυσίδα μεγάλες συσκευασίες λαδιού για να αποτρέψει πιθανές κλοπές.

Η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου φέρνει αντιμέτωπους τους επιχειρηματίες με κλοπές ενός μπουκαλιού ελαιόλαδου ποσότητας 1 λίτρου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν το εμπόρευμά τους.

Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι οι τιμές δεν θα σταματήσουν να ανεβαίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα, με το παρατηρητήριο τιμών ελαιόλαδου να δείχνει σε σχεδιάγραμμα πως στην Ελλάδα μέσα σε ένα δεκαήμερο και συγκεκριμένα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και 11 Σεπτεμβρίου, το λάδι ακρίβυνε στο ράφι κατά 8,7% σύμφωνα με τον μέσο όρο.

Καταναλωτές τρέχουν να προλάβουν τυχόν αποθέματα από την περσινή παρτίδα ελαιόλαδου, για να γλιτώσουν την μεγάλη ανατίμηση.

Ελαιοπαραγωγοί κοιτάνε με απόγνωση τα σχεδόν γυμνά ελαιόδεντρα από καρπούς. Με τη νέα συγκομιδή εκτιμούν ότι μέσα στο 2024 μπορεί το κιλό να πλησιάσει και τα 20€.

Στροφή στο… σπορέλαιο

Σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, μεγάλη μερίδα καταναλωτών θα στραφεί το επόμενο διάστημα στα σπορέλαια, ως μία πιο οικονομική λύση.

Πρωταθλητής ανατιμήσεων η Ισπανία

Είναι εικόνες που εξασφάλισε το LIVE NEWS από τα ράφια σούπερ μάρκετ της Ισπανίας. Όπως φαίνεται, οι τιμές του ελαιόλαδου στη χώρα που θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός λαδιού στον κόσμο, έχουν πάρει την ανηφόρα.

Το ιστορικό χαμηλό ρεκόρ παραγωγής ελαιόλαδου στην Ισπανία φέρνει δυσοίωνες προβλέψεις για την επάρκεια του προϊόντος παγκοσμίως. Ο κίνδυνος για ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγαλώνει, όταν στη χώρα μας η παραγωγή έχει χτυπηθεί από αντίξοες καιρικές συνθήκες και είναι μειωμένη κατά 80% σε σχέση με την περσινή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...