Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα μουσικό αφιέρωμα, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, στην έκθεση Philoxenia!

Ένα μουσικό αφιέρωμα, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, στην έκθεση Philoxenia!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ  

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΖΑΤΟΥΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, ο αγώνας ενάντια στην Δικτατορία, εκτός από μάθημα της νεότερης ιστορίας μας, μπορεί και γίνεται τουριστικός προορισμός, κυρίως των νέων …

Είναι η φιλοσοφία του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, του μοναδικού Μουσείου για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, στοχαστή και πολιτικό, που λειτουργεί στη χώρα,  το οποίο συμμετέχει με τον δήμο Γορτυνίας που ανήκει, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (περίπτερο 13 σταντ 15),  στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιεί η  HELEXPO, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τους επισκέπτες της 38ης Philoxenia υποδέχονται και ξεναγούν στον κόσμο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, ο δήμαρχος Γορτυνίας και αντιπρόεδρος του Μουσείου Ευστάθιος Κούλης και ο πρόεδρος του Μουσείου Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

 Το Μουσείο, με εκθέματα από το έργο και τους αγώνες του μεγάλου μας Μίκη, με διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, εντάσσεται όλο και περισσότερο στο εκδρομικό πρόγραμμα μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και κυρίως των Μουσικών Σχολείων, ως προορισμός – μάθημα Δημοκρατίας, ελεύθερου λόγου και μουσικής δημιουργίας.  

Ανάμεσα στα εκθέματα στο σταντ του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, στην 38η Philoxenia,  βρίσκονται και ντοκουμέντα από

-την πρώτη, ως μαθητής, συμμετοχή στην αντιφασιστική - πατριωτική διαδήλωση του

μεγάλου συνθέτη, στην Τρίπολη, το 1943, όπου συνελήφθη, φυλακίσθηκε και

βασανίστηκε._

-τον εκτοπισμό του στην Ζάτουνα, το 1968 – 1969,  από την  χούντα των Συνταγματαρχών. 

… Και είναι από εκεί, και αυτήν ακριβώς την ιστορική  στιγμή που ο μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας, της δημοκρατίας Μίκης, μετατρέπει με το έργο και το λόγο του, τον τόπο εξορίας του, σε φάρο ελευθερίας και δημοκρατίας.

Συγγράφει σπουδαία μουσικά έργα, ανάμεσά τους τις ΑΡΚΑΔΙΕΣ, γράφει ιστορία….

Το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με το δυναμικό του διοικητικό συμβούλιο και με

την πολύ καλή συνεργασία του δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

διοργανώνει σπουδαίες και υψηλού επιπέδου μουσικές και πολιτικές εκδηλώσεις,

υλοποιώντας την παρακαταθήκη του Μίκη… Θέλω στη Ζάτουνα να οργανώνεται κάθε

χρόνο ένα Φεστιβάλ με τις Αρκαδίες… Όπως διοργανώνουν κάθε χρόνο οι αμπελουργοί στη

Βερόνα για τον Βέρντι!

Το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας εκτός από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις

του, δέχεται καθημερινά επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και οργανωμένες

επισκέψεις σχολείων, κυρίως μουσικών, πολλά από τα οποία προγραμματίζουν εκεί τις

μουσικές παρουσίες τους.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΖΑΤΟΥΝΑΣ

Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Ένα μουσικό αφιέρωμα, μια …συναστρία,  με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, τη Ζωή Τσινιάρη και τριμελή ορχήστρα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της 38ης Philoxenia, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ., στο Open Stage του περίπτερου 13.

Το μουσικό αφιέρωμα,  οργανώνουν η ΔΕΘ HELEXPO με το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, και τον δήμο Γορτυνίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην φετινή Philoxenia με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

Η βραδιά, με τη θαυμάσια μουσική του Μίκη και τους υπέροχους στίχους των δύο ποιητών μας, αποτελεί μια μοναδική συνάντηση των τριών   …Αρκάδων δημιουργών, του  Γκάτσου και του Λειβαδίτη, αλλά  και του Χιώτη, Κρητικού, Μικρασιάτη, αλλά και Αρκά  Μίκη,  ως επιλογή ψυχής, όπως φαίνεται  από  την εμβληματική ιδιόχειρη δήλωσή του «… κι εγώ Αρκάς γεννήθηκα…».

Η εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και χορηγούς τις εταιρίες EDIL HELLAS, ΗΕΝGAZ, TILEMATIKI.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...