Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βελόπουλος: "Πραγματικά ισόβια στους παιδοβιαστές. Να μην ξαναδούν τον ήλιο και χημικός ευνουχισμός"

Βελόπουλος: "Πραγματικά ισόβια στους παιδοβιαστές. Να μην ξαναδούν τον ήλιο και χημικός ευνουχισμός"

Οι αντιδράσεις για την πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη για την 12χρονη του Κολωνού μεταφέρθηκαν και στη Βουλή, με τον Βελόπουλο να καταγγέλλει ότι η πρόταση της Εισαγγελέως είναι προφανώς σε αντίθεση με το περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας. Θυμίζουμε ότι η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για το αδίκημα τόσο του βιασμού όσο και της μαστροπείας.

Ο Γιώργος Φλωρίδης αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση, ενώ ήρθε σε σύγκρουση με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ για τους παλαιούς Ποινικούς Κώδικες και τις ποινές που προβλέπονταν για τον βιασμό.

 

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τους δικαστές στη δίκη του Κολωνού, ότι επιχειρούν συγκάλυψη:

"Το τελευταίο αποκούμπι του κάθε Έλληνα είναι η Δικαιοσύνη. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο τυφλή είναι και κουφή. Δεν ακούει την κραυγή του κάθε Έλληνα. Και τώρα έρχεται μια απόφαση σε πλήρη αναντιστοιχία. Αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία παρά οργανωμένη ληστεία. Δεν μπορεί να ληστεύετε τη Δικαιοσύνη. Κάποιοι επιχειρούν συγκάλυψη. Δεν υπάρχει πολύ ή ολίγον παιδοβιαστής.

Πραγματικά ισόβια. Να μην ξαναδούν τον ήλιο και χημικός ευνουχισμός" κατέληξε και ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη αν είναι ικανοποιημένος από την εισήγηση της εισαγγελέως.

Κολωνός: Κόντρα Φλωρίδη με Βελόπουλο και Τζανακόπουλο για την πρόταση της Εισαγγελέως για τον βιασμό της 12χρονης

Η αντίδραση Φλωρίδη στην πρόταση της Εισαγγελέως

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν προφανώς πολύ συγκρατημένος στα σχόλιά του. Όπως είπε "σε καμία περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης, οποιασδήποτε σοβαρής χώρας, δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει τι λένε και τι αποφασίζουν οι δικαστές, πολύ δε περισσότερο όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης αγνοεί απολύτως το πώς εξελίχθηκε η δίκη εκεί. Εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης οποιασδήποτε σοβαρής χώρας, είναι σε διαρκή σχολιασμό των αποφάσεων που λαμβάνει η Δικαιοσύνη, τότε η Δημοκρατία καταλύεται και τέτοια συμβολή δική μας δεν υπάρχει".

Αλλά πρόσθεσε και τα εξής: Ότι κανείς δεν γνωρίζει τι έχει κατατεθεί στη δίκη αφού γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και δεύτερον, ότι είναι ένα δικαστήριο όπου την πλειοψηφία έχουν οι ένορκοι. Και αυτοί θα αποφασίσουν.

"Πρόκειται για μια δίκη η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστεί μεγάλο πρόβλημα το θύμα. Επομένως το τι διαδραματίζεται σε εκείνον τον χώρο, εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω. Η δίκη αυτή διεξάγεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού, την πλειοψηφία του οποίου έχουν οι ένορκοι. Κατά συνέπεια το δικαστήριο συγκροτείται από επτά ισότιμους δικαστές και αυτό το δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ενώπιόν του.

Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει, αλλά νομίζω ότι ειδικά στο δικαστήριο που συγκροτείται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή από τακτικούς δικαστές και από πολίτες, οι οποίοι κληρώνονται ως ένορκοι, χρειάζεται περισσότερο σεβασμό" ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης στην Ολομέλεια.

 

Η κόντρα με τον Τζανακόπουλο

Η κόντρα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο πυροδοτήθηκε και πάλι με αφορμή τη δίκη του Κολωνού, όταν ο Γιώργος φλωρίδης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε τους Ποινικούς Κώδικες που είχε εισάγει το καλοκαίρι του 2019 η κυβέρνηση Τσίπρα- λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές- σημειώνοντας ότι οι αρχικές διατάξεις προέβλεπαν την υποβάθμιση του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα.

"Αυτή ήταν η τότε φροντίδα σας και τώρα χύνεται κροκοδείλια δάκρυα. Τότε όμως η αγωνία σας ήταν να αθωώσετε τους βιαστές ανηλίκων" είπε ο κ. Φλωρίδης προκαλώντας την αντίδραση του Δημήτρη Τζανακόπουλου που φώναζε από τα έδρανα "ντροπή σου".

Ο Υπουργός συνεχίζοντας ανέφερε: "Εδώ είναι τα χαρτιά και τα χαρτιά είναι οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σας έστησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου τότε. Σας έλεγαν ότι επιχειρείτε να κάνετε το κακούργημα πλημμέλημα και λόγω των δικών τους αντιδράσεων διασώθηκε η διάταξη . Και επειδή δεν μπορέσατε να το κάνετε αυτό (δηλαδή μετατροπή του αδικήματος σε πλημμέλημα από κακούργημα), μειώσατε την ποινή από τα 20 στα 15 έτη."

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανήλθε και αφού ειρωνεύθηκε τον Γιώργο Φλωρίδη για την προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε στις κατηγορίες του υπουργού Δικαιοσύνης.

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Η ειρωνεία: "Κατανοώ την οργή του κ. Φλωρίδη. Είναι η οργή του νεοφώτιστου που ένιωσε προσβεβλημένος και έδωσε διαπιστευτήρια στη νέα του παράταξη. Ακόμα όμως και αν πάσχει από σύνδρομο γενιτσαρισμού όμως, δεν έχει δικαίωμα να έρχεται εδώ να ψεύδεται και να συκοφαντεί."

Και η απάντηση: "Ουδέποτε προβλεπόταν στους ΠΚ ο βιασμός να μετατραπεί σε πλημμέλημα και ουδέποτε αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που υπήρξε ως διεκδίκηση και εισακούστηκε ήταν να προβλεφθεί βιασμός και εντός της έγγαμης σχέσης και να τυποποιηθεί η σχετική διάταξη. Είστε κοινός συκοφάντης και αφήστε τα κοροϊδευτικά γέλια όταν πιάνεστε να ψεύδεστε κατ΄αυτόν τον ντροπιαστικό τρόπο. Είναι ντροπή που είστε υπουργός".

thetoc.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...