Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: "Ούτε βήμα πίσω για την αξιολόγηση"

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: "Ούτε βήμα πίσω για την αξιολόγηση"

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΕ & ΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Τρίπολη,  30 Μαρτίου  2024

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ …

    Θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη για τον κλάδο και το συνδικαλιστικό του κίνημα. Έχουμε απέναντι μας το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που δια πυρός και σιδήρου προσπαθεί να επιβάλει την αντιδραστική αξιολόγηση, αξιοποιώντας τους απεργοκτόνους νόμους που έχει θεσπίσει, ποινικοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου.

     Αυτή η ώρα, είναι ώρα ευθύνης και πρέπει το μαχόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης και συνολικά ο κλάδος να συνεχίσει κλιμακώνοντας τον αγώνα του. Καμία συναίνεση, ούτε βήμα πίσω. Από δω και πέρα καθοριστικό ρόλο και νέα πνοή στον αγώνα μας, θα δώσει  η είσοδος στην αναμέτρηση όλων των  πρωτοβάθμιων σωματείων της χώρας. Αυτή τη στιγμή με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, πάνω από 100 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και έχουν προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της Ατομικής Αξιολόγησης (ΑΑ).

     Τη δυνατότητα αυτή «ακυρώνει» τοπικά η παράταξη της ΔΑΚΕ σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Αρκαδίας που την πιο κρίσιμη στιγμή στήνει σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΙΘ, αρνούμενη προκλητικά  νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων ώστε να παρθούν αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Φθάνει δε η κυβερνητική παράταξη να αναμεταδίδει μέσα στον κλάδο όλα τα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλλήματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν είναι «νομικά» κατοχυρωμένοι οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί!!!

    Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη και καταφεύγει στα δικαστήρια και τις απειλές (εγκύκλιος Κατσαρού). Δεν θα της περάσει. Θα φάει τα μούτρα της, μπροστά σε ένα αποφασισμένο κλάδο που δεν κάνει πίσω και θα πάει ως το τέρμα. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν τα Διοικητικά Συμβούλια σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Αρκαδίας είναι να προκηρύξουν  και να προετοιμάσουν άμεσα νέες Γενικές Συνελεύσεις με θέμα την προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από τις διαδικασίες της ΑΑ.    

     Τώρα μιλάνε και αποφασίζουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, που με τον αγώνα τους,  τη συμμετοχή και την ψήφο τους, μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση και τα δεδομένα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα να βρει ο κλάδος το βηματισμό του για νέες νίκες και κατακτήσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία και τα συμπεράσματα που αποκομίζει από τις μάχες του σήμερα αλλά και την ιστορική του παρακαταθήκη…

ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...