Παράταση έως την 1η Ιανουαρίου 2027 δίνεται για την εφαρμογή του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής στους παραγωγούς-πωλητές των λαϊκών αγορών.
Παράλληλα, η ΑΑΔΕ θα εξετάσει βελτιώσεις και πρόσθετες ρυθμίσεις, με στόχο την προσαρμογή του πλαισίου στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των λαϊκών αγορώ
Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν ένα απλό και λειτουργικό σύστημα, το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατική και οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών το αίτημα εξαίρεσης των παραγωγών-πωλητών των λαϊκών αγορών από την υποχρέωση έκδοσης Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής για τη μεταφορά προϊόντων αποκλειστικά ιδίας παραγωγής είχε βρεθεί πρόσφατα στο επίκεντρο θεσμικών επαφών εκπροσώπων του κλάδου στην Αθήνα.






