Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν αποκλείει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλη, αν …

Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φ.Κουβέλης στο Bloomberg (που φτάσαμε! Να ασχολείται το Bloomberg  με τον καθόλα συμπαθή, αλλά κατά τα λοιπά μάλλον αδιάφορο για το διεθνές οικονομικό περιβάλλον Φώτη Κουβέλη) θα στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχει η απαραίτηση εγγύηση ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ.

p>Έτσι ο Φ.Κουβέλης παίζει στην πρώτη ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, το οποίο προχώρησε σε μια εκτενή ανάλυση των συσχετισμών στην ελληνική πολιτική σκηνή κα επέλεξε να προβάλλει την τελευταία συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην οποία ο ίδιος εμφανίζεται έτοιμος να στηρίξει μετεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ. (Δείτε εδώ: http://www.bloomberg.com/news/2012-05-28/greek-democratic-left-demands-euro-pledge-to-back-syriza.html)
«Έχουμε δύο κόκκινες γραμμές: η πρώτη αφορά στην διασφάλιση της σταθερής παρουσίας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ κα η δεύτερη η εξεύρεση τρόπων αμοιβαίας απεμπλοκής από όρους του Μνημονίου», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, για να συμπληρώσει πως σε τελική ανάλυση δεν είναι οι κόκκινες γραμμές που έχουν σημασία αλλά οι εκάστοτε πολιτικές επιλογές και τα αποτελέσματά τους.
Στο δημοσίευμα του Bloomberg περιγράφεται η κατάσταση στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, με αναφορές στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν πως κανένα κόμμα δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, εξ’ ου και η στάση που θα τηρήσει ο κύριος Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έχουν τεράστια σημασία, ιδίως εάν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστηρίζει την κατάργηση του Μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση όλων των μέτρων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της δανειακής στήριξης της Ελλάδας. Μέτρων που ήδη έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στη χειρότερη ύφεση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...