Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μικρή αύξηση στα εκλογικά επιδόματα για τους εργαζόμενους στους Δήμους

Τη διαβεβαίωση ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών, είναι σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και τον Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη.

Ο κ. Μανιτάκης, αφού αναγνώρισε τη σημασία της συνεισφοράς των Δήμων και των Περιφερειών, που άλλωστε έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη των εκλογών, ανακοίνωσε μία σειρά αποφάσεων που άπτονται της εκλογικής διαδικασίας.

>Συγκεκριμένα:

• Ο αριθμός των δικαιούχων αποζημίωσης για την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία παραμένει ο ίδιος. Το ποσό των αποζημιώσεων όμως μειώνεται για τις περισσότερες κατηγορίες, πλην των εργαζόμενων στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση. Η συνολική πίστωση που θα διαχειριστεί το Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Μάιο.

• Εξοικονομούνται 800.000 ευρώ για τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων, από τους Δήμους προς το Υπουργείο Εσωτερικών (για την ανάληψη των καθηκόντων τους και για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων), καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ενημέρωση με τηλεομοιοτυπία (fax) μέσω του Δικτύου «Σύζευξις».

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, στη διάθεση του Υπουργείου βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα οι πιστώσεις για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία και θα καταβληθούν σταδιακά στους δικαιούχους από τις 15 Ιουνίου, αφού πρώτα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...