Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΟΓΑ - Πότε θα καταβληθεί η δ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων

ΟΓΑ - Πότε θα καταβληθεί η δ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων
Μεταξύ 15 και 22 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει η πληρωμή της τέταρτης (δ') δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι να εξασφαλισθούν τα χρήματα, ώστε τα επιδόματα να χορηγηθούν στους δικαιούχους, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, ώστε να ενισχύσουν τα νοικοκυριά αλλά και να τονωθεί η αγοραστική κίνηση. Να σημειωθεί ότι το περιθώριο για τη χορήγηση της 4ης δόσης είναι ως τις 20 Ιανουαρίου 2017, ωστόσο όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές η καταβολή θα γίνει εντός του 2016.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι θα φτάσουν τις 770 χιλιάδες. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ.

Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολυτέκνων Οικογενειών.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων καταβάλλονται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ανάλογα με το εισόδημα, ενώ οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι παίρνουν επιπλέον 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...