Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όλα ανοιχτά για εκλογές - Κυβερνητική πηγή δεν αποκλείει "πολιτικές εξελίξεις"!

Όλα ανοιχτά για εκλογές - Κυβερνητική πηγή δεν αποκλείει "πολιτικές εξελίξεις"!
Πολιτική λύση έως τα Χριστούγεννα θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, δηλώνει κυβερνητική πηγή όσον αφορά στην διαπραγμάτευση, σύμφωνα με το Newsit.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο». Είπε ακόμα ότι υπάρχει διαφωνία για πόσα χρόνια θα ισχύσουν τα πλεονάσματα στο 3,5% και πρόσθεσε ότι κάποιοι ζητούν και μετά το 2020! Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση...».

Όσον αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα αυτά δεν θα ποσοτικοποιηθούν αλλά θα περιγραφούν. Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και πρόσθεσε με νόημα ότι αν επιμείνουν θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις. Δε νομίζω ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν μείωση αφορολογήτου και συντάξεων, ποιος μπορεί να δεχθεί πακέτο μέτρων 4,2 δις. Το ξέρουν και αυτοί».

Πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».

«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».

3 σχόλια

  • Μνημόνιο για πάντα
    Μνημόνιο για πάντα Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 15:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Μεγάλο κόψιμο βλέπω για τον επόμενο. Ας φύγει με το καλό αυτός που υπογράφει ακόμα και τις χαρτοπετσέτες και πουλάει φύκια ότι διαπραγματεύεται πριν μας καταστρέψει τελείως, και ελπίζω να κρίνουμε τον επόμενο πριν τον ψηφίσουμε με βάση πολιτικά και όχι κριτήρια άσχετα.

  • anonymoys
    anonymoys Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 09:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν γίνουν εκλογές τι θα κερδίσουμε; Αλέξις,Κούλη ή Φώφη, δεν υπάρχει άλλος ηγέτης;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 22:05 Σύνδεσμος σχολίου

    πεσ ότι γινουν εκλογεσ θα βγουν οι ιδιοι και θα εχουμε μια από τα ιδια νδ συριζα και μετα μνημονιο και περικοπεσ τιποτα δεν θα αλλαξει η ελλαδα ψοφησε δεν εχει μελλον

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...