Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Όχι στις 6 Κυριακές με ανοικτά καταστήματα και ναι σε 4 περιόδους εκπτώσεων» λέει ο εμπορικός κόσμος

«Όχι στις 6 Κυριακές με ανοικτά καταστήματα και ναι σε 4 περιόδους εκπτώσεων» λέει ο εμπορικός κόσμος

Αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση των εμπόρων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

«…Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά μάθαμε τις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για το εμπόριο από τα ΜΜΕ και όχι από τις θεσμοθετημένες δομές επικοινωνίας και διαβούλευσης. Χωρίς να εξετάζονται με προσοχή οι ουσιαστικές ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων, εξαγγέλλονται μέτρα, που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τη θέληση χιλιάδων συναδέλφων σε ολόκληρη την χώρα» ανέφερε ο κ. Κορκίδης και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η θέση της ΕΣΕΕ στα θέματα που έθεσε ο κ. Σκορδάς είναι αδιαπραγμάτευτη: λέμε ξεκάθαρα όχι στις 6 Κυριακές με ανοικτά καταστήματα και λέμε ναι στις 4 περιόδους εκπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε τον κ. υφυπουργό να μας καλέσει επιτέλους σε έναν επίσημο και άμεσο διάλογο για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. Όσον αφορά τη συζήτηση για ένα επιπλέον άνοιγμα την 30η Δεκεμβρίου 2012, θα ήθελα να υπενθυμίσω καταρχάς στον κ. υφυπουργό ότι, για να γίνει αυτό, πρέπει το Βασιλικό Διάταγμα να αντικατασταθεί από Προεδρικό Διάταγμα. Επί της ουσίας, η ΕΣΕΕ θέλοντας να αποχαιρετίσει το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων και προσπαθώντας να συμβάλει στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος στις πόλεις της Ελλάδας, δεν έχει αντίρρηση να είναι ανοικτά τα καταστήματα την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, και αυτό ας είναι ένα μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους, δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε μονομερή απόπειρα μεταβολής του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς. Οι Έλληνες έμποροι δεν θα γίνουν τα ενεργούμενα οποιασδήποτε μικροπολιτικής μεθόδευσης και η ΕΣΕΕ θα υποστηρίξει κάθε αλλαγή υπέρ της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης και μόνο».

Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε αγοράς, όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αναδεικνύει ο κ. Ν. Γιαννέτος, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. «Άλλο η Αθήνα και άλλο το Διδυμότειχο, άλλο η Ρόδος, άλλο η Μύκονος», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αφήνει αιχμές κατά του συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων, για την πολιτική της γενίκευσης οδηγιών ως προς το πώς θα λειτουργούν, σε όλη τη χώρα, ενώ, θυμίζει ότι παλιότερα κάθε εμπορικός σύλλογος αποφάσιζε, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής του τι θα κάνει, με εποχικά και άλλα κριτήρια.

Εκείνος που κατήργησε αυτή τη δυνατότητα, σημειώνει, επιβάλλοντας ισοπεδωτικούς κανόνες για όλη της επικράτεια, ήταν ο Δ.Σιούφας. Ο κ.Γιαννέτος λέει «ναι», τέλος, στις ενδιάμεσες περιόδους εκπτώσεων και τάσσεται υπέρ του οποιουδήποτε μέτρου που θα φέρει ξανά τους καταναλωτές στις εισόδους των μαγαζιών και θα τους βάλει μέσα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...