Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Καμμένος προετοιμάζει τους Έλληνες: «Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία»

Ο Καμμένος προετοιμάζει τους Έλληνες: «Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία»

Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Libération ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ότι σήμερα η Ελλάδα με τη Τουρκία βρίσκονται ένα βήμα πριν από την «θερμή» και «αιματηρή κρίση».

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» τόνισε διαφοροποιώντας την θέση του από την πολιτική κατευνασμού του Αλέξη Τσίπρα όπως σας είχαμε πει ότι είχε επιλέξει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα έξω από τον εναέριο χώρο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή», τονίζει.

Ο κ. Καμμένος δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ότι η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί, σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%, ενώ του εναέριου χώρου κατά 48%.

«Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει. 

«Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου Εισαγγελέα να μην παραδώσει  τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν την τουρκική επικράτειας για λίγα μέτρα... Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά» προσθέτει. 

Επιμένει στη μη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στο Σκοπιανό

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο υπουργός Άμυνας επιμένει ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» δεν είναι θέμα ελληνικού εγωισμού, αλλά ιστορικής αλήθειας και πολιτισμού, ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού.

«Στο σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος που συνέταξε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν το 2004, το άρθρο 1 ανέφερε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασιζόταν στον ελληνικό πολιτισμό» τονίζει.

«Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί μια πρόταση για το όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία»» προσθέτει. 

Ουσιαστικά ο Π.Καμμένος απευθύνεται στους Ελληνες πολίτες και τους προετοιμάζει ψυχολογικά για κάτι το οποίο είναι πλέον πολύ πιθανό να συμβεί... Το εύρος και το μέγεθος αυτού του γεγονότος θα το δείξουν οι εξελίξεις. Η κλιμάκωση είναι συνήθως ανεξέλεγκτη...

1 σχόλιο

  • ΑΒ
    ΑΒ Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 12:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι ανάγκη έχει αυτός ! Ετσι και γίνει πόλεμος, δεν πρόκειται να πεινάσει , γιατί του περισσεύει το λίπος !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...