Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας για το «μαύρο» του Mega

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας για το «μαύρο» του Mega
Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους του Mega να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο «μαύρο» του Mega και ζητά να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που μπορούν να καταστήσουν ανενεργή έστω και προσωρινά την απόφαση του ΕΣΡ. 
Παράλληλα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής: 
«Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι. 
Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους. 
Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.
Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές.
Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους – επί περίπου δύο χρόνια – αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.
Καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους».

1 σχόλιο

  • !!!
    !!! Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 22:17 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕGA ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ .... ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;;;;;ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ . ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΠΟΙ...ΓΡΑΦΗΚΟΙ ..ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...