Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο πατρικό σπίτι του El Greco φιλοξενείται ο Αρκάς Νίκος Φλώρος!

Στο πατρικό σπίτι του El Greco φιλοξενείται ο Αρκάς Νίκος Φλώρος!

Ο Παγκοσμίου φήμης Γλύπτης Νίκος Φλώρος, με καταγωγή από την Αρκαδία, για άλλη μια φορά, απογειώνει ανά τον κόσμο την ανάδειξη του Πολιτισμού, μέσα από την μοναδική τέχνη που εκπροσωπεί, χρησιμοποιώντας αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών για τη δημιουργία μοναδικών γλυπτών έργων τέχνης!

Μετά από την πρόσφατη έμπνευση του, για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του El Greco, γνωστό σε όλους μας Δομίνικο Θεοτοκόπουλου, με καταγωγή από την Κρήτη, αλλά και τη δημιουργία πέντε μοναδικών αντιγραφών έργων του El Greco και μετά από επίσημη πρόσκληση του Μουσείου El Greco στο Toledo της Ισπανίας όπου μεγάλωσε, έκανε οικογένεια και δημιούργησε καλλιτεχνικούς θησαυρούς τέχνης, ο Νίκος Φλώρος θα παρουσιάσει επίσημα αύριο στις 11/11/2015 και ώρα 12.00π.μ. την συλλογή των έργων του.

20151110 120123

Η έκθεση προσφάτως μεταφέρθηκε από το Νησί των Ιπποτών της Ρόδου στο Toledo της Ισπανίας και συγκεκριμένα μέσα στο σπίτι όπου έζησε, εμπνεύστηκε και δημιούργησε τα έργα του που για αυτά μιλάει πλέον όλος ο κόσμος 400 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Τα έργα απεικονίζουν την Ζωή, την Σταύρωση, τον Θάνατο και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Στην έναρξη της εκθέσεως θα παρευρεθούν πολλές  σημαντικές προσωπικότητες αλλά και Μ.Μ.Ε. τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Tο  http://www.kalimera-arkadia.gr και η Έλλη Αρτοπούλου, θα καλύψει το γεγονός με στόχο την ανάδειξη του Αρκά Νίκου Φλώρου, του πολιτισμού και των αξιών του, αλλά και από  ισχυρές προσωπικότητες Έλληνες που συσπειρώνονται για να εξαπλώσουν τον Ελληνικό πολιτισμό ανά τον κόσμο!

«Τιμή για την Ελλάδα που οι δικοί μας Έλληνες είναι πηγή έμπνευσης για το Παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι. Τιμή δική μου, που έχω την τύχη και την ευλογία να γνωρίζω τον Αρκά Νίκο Φλώρο μέσω της τέχνης του αλλά και να ζήσω από κοντά για άλλη μία φορά ακόμα ένα γεγονός πολιτισμού με πάντρεμα Ελληνικού - Ισπανικού στοιχείου πολιτισμού.

Ανυπομονώ, να σας αποκαλύψω και να αναδείξω Έλληνες που στέκονται με Δέος και υπερηφάνεια πλάι στον πολιτισμό και στις δύο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής τέχνης .

Τέλος, με πολλή αγάπη θέλω να σας υπενθυμίσω αν και είμαι βέβαιη πως πράττεται ανάλογα, πως…

Μην ξεχνάτε ποτέ να διδάσκετε στα παιδιά μας… πως η Ελλάδα μας γέννησε τον Πολιτισμό και πως είναι ένα κομμάτι θησαυρού που με πολύ κόπο αποκτήθηκε και εμείς θα πρέπει να το προστατεύσουμε για να μπορεί να υπάρχει και να μας κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο».

Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...