Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Νίκος Φλώρος «απογείωσε» τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια του El Greco! (εικόνες)

Ο Νίκος Φλώρος «απογείωσε» τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια του El Greco! (εικόνες)
Μία μεγάλη στιγμή για τον Ελληνικό Πολιτισμό, για όλη την Ελλάδα... Μία μεγάλη στιγμή για την Αρκαδία.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Κρατικό Μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) στο Τολέδο της Ισπανίας, έκανε την τιμή στον καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο και τον προσκάλεσε να παρουσιάσει τα έργα του.
Είναι η πρώτη έκθεση Έλληνα καλλιτέχνης στο συγκεκριμένο Μουσείο - σπίτι του Ελ Γκρέκο, δίπλα στα αυθεντικά έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.
Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 εγκαινιάστηκε η μεγάλη έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο.
Η Έκθεση, η οποία θα παραμένει στο Τολέδο ως τις 10 Ιανουαρίου 2016, συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ισπανία, της UNESCO, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας και του Ιδρύματος κατά του καρκίνου του εγκεφάλου «George Best Costacos» όπου είναι και ο Πρόεδρος ο Νίκος Φλώρος.
Στα εγκαίνια, παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Museo del Greco κύριος Juan Antonio García Castro, ο Πρέσβυς Ελλάδος στην Ισπανία Νικόλαος Πάζιος, ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο γνωστός Κρητικός επιχειρηματίας κος Αθηναγόρας Ανδριαδάκης ο οποίος συνοδευόταν από την μητέρα του κα Μαρία Ανδριαδάκη, ο παρουσιαστής φλαμένκο στη Μαδρίτη Γιώργος Κυρκίλης και ο Πρόεδρος ξενοδόχων της Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.
Μεταξύ των χορηγών της εκθέσεως αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή του Αρκά επιχειρηματία κου Δέμου με την φαρμακευτική εταιρεία γνωστή σε όλους μας DEMO S.A.
Σύντομα... στο www.kalimera-arkadia.gr: Ποιος γνωστός Έλληνες επιχειρηματίας έδωσε πνοή στην επιθυμία του Νίκου Φλώρου και σε ποιόν αφιέρωσε μέσα σε συγκινησιακό κλίμα την έκθεσή του;
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Έλληνα Ολυμπιονίκη, Ιωάννη Μελισσανίδη, όπου έκανε κατάθεση ψυχής για το συναίσθημα που ένιωσε στην έκθεση , στους «Έλλη...νες» και στην Έλλη Αρτοπούλου το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα στην Web Tv www.kalimera-arkadia.gr!
Με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης και κατόπιν της πρόσκλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την έναρξη της Έκθεσης ακολούθησε ειδική δημοσιογραφική αποστολή δημοσιογράφων, οι οποίοι θα αφιερώσουν άρθρα σε Ελληνικά και παγκόσμια ΜΜΕ.
Ο πολυβραβευμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, με τιμητικές διακρίσεις και εκθέσεις σε μουσεία ανά τον κόσμο, ανασυνθέτει 5 έργα του Ελ Γκρέκο και χρησιμοποιεί με σπάνια επιδεξιότητα ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο, πάντα με σεβασμό την γεωμετρική σχηματοποίηση και τα χρώματα του Θεοτοκόπουλου. Ο γλύπτης φιλοτέχνησε πέντε απαράμιλλης ομορφιάς ψηφιδωτούς ανάγλυφους πίνακες – αφιερώματα στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο με αυτή την μοναδική τεχνική του, επιτυχαίνοντας την αίσθηση ενός ζωγραφικού πίνακα.
Τα έργα τα οποία εκθέτονται στο Κρατικό Μουσείο- πρώην σπίτι - του Ελ Γκρέκο στο Τολέδο της Ισπανίας, είναι στο σύνολο πέντε με τίτλο «Από το Φως στο Σκοτάδι».Αναλυτικά τα έργα ονομάζονται:
Ανάσταση Ιησού ΄Χριστού” διαστάσεις 4,5m επί 3m.
Διαμερισμός των ιματίων του Ιησού Χριστού” διαστάσεις 5,5m επί 3m.
Σταύρωση Ιησού ” διαστάσεις 3m επί 2m.
Αποκαθήλωση” διαστάσεις 2m επί 3m .
Πορτρέτο του Ελ Γκρέκο” 1,10m επί 80cm.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις Εκθέσεις του, ο γλύπτης Νίκος Φλώρος φοράει πάντα την ελληνική σημαία στο πέτο του , μιλάει πάντα στην ελληνική γλώσσα και πλαισιώνεται από μια μόνιμη ομάδα συνεργατών:
Αριστοτέλη Καραντή, Επιμελητής (curator)
Julia Sysalova, Διευθύντρια εκθέσεων
Ηλία Διαμαντάκο, Καλλιτεχνικός φωτογράφος
Όλες οι εκθέσεις του Νίκου Φλώρου έγιναν με μεγάλη επιτυχία. Το καλλιτεχνικό έργο του Νίκου Φλώρου έχει επανειλημμένα λάβει παγκόσμια αναγνώριση και διακρίσεις, ενώ έχει καλυφθεί από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Itar-Tass, Fashion TV, Reuters, BBC, Sky News, ABC News, New York Times, Vogue, W, Associated Press, La Republica, International Wall Street, Getty images) και πολλά άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σ' ολόκληρο τον πλανήτη!
Έλλη Αρτοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...