Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιώργος Σταύρος Κρεμλής - Ελπίδα με γνώση για την Ευρώπη του μέλλοντος!

Γιώργος Σταύρος Κρεμλής - Ελπίδα με γνώση για την Ευρώπη του μέλλοντος!

Φίλες και φίλοι,

Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου καλούμαστε να επιλέξουμε εκείνους που θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη Χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μία κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Στη μάχη αυτή, μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στην πρώτη γραμμή χάρη στην εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία με γεμίζει με τιμή αλλά και με ευθύνη.

Γνωρίζω πολύ καλά και, σε μεγάλο βαθμό, συμμερίζομαι τη δυσπιστία σας προς τους πολιτικούς που πλειοδότησαν σε υποσχέσεις αλλά τελικά «έλαμψαν με την απουσία τους».  Αντιλαμβάνομαι, επίσης, τη δίκαιη οργή και απογοήτευση που σας προκαλεί ο αήθης τρόπος διακυβέρνησης της χώρας.  Όμως η αγανάκτηση και η αποχή από τις εκλογές δεν αποτελούν λύση. Διαιωνίζουν απλώς το πρόβλημα.

Για να «γυρίσουμε σελίδα» και να τρέξουμε με υψηλές ταχύτητες, που θα ανατάξουν την οικονομία και θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες και να επιλέγουμε ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και αξιοπιστία. Η ψήφος και η στήριξη στους υποψηφίους που απευθύνονται και λογοδοτούν σε πολίτες με αυτοεκτίμηση και απαιτήσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να

διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Οι πληγές από τη συνεχή διάψευση των προσδοκιών σας θα επουλωθούν μόνο με αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της αξιοπιστίας της διοίκησης και του κράτους.

Screenshot 37

Ελπίζω ότι η ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία μου, καθώς και οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις μου, δείχνουν ότι η γνώση και η αξιοκρατία αποτελούν τις αξίες πάνω στις οποίες πολιτεύομαι. Αυτοί είναι, κατά τη γνώμη μου, οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους οφείλουμε να στηρίξουμε τη νέα Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρέπει να γνωρίζετε ότι νομοθετεί πλέον με δεσμευτικό τρόπο για όλους, ψηφίζει τον προϋπολογισμό της Ένωσης και ελέγχει πολιτικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γι’ αυτό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίες για κάθε ευρωβουλευτή οι βαθιές γνώσεις του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι», οι διεθνείς διασυνδέσεις, η διαπραγματευτική ικανότητα και η άριστη γνώση των ξένων γλωσσών, που είναι απαραίτητες στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Με αυτά ακριβώς τα πολύτιμα εφόδια, τα οποία απέκτησα υπηρετώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την ένταξη της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ έως και σήμερα, μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του νέου Ευρωκοινοβουλίου, βοηθώντας τη Χώρα μας να βγει νικήτρια στη μάχη για την οικονομική –και όχι μόνο–ανάκαμψή της. Στη μάχη για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της και τη δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, χάρη στις οποίες σταθήκαμε όρθιοι στην κρίση.

Στην προσπάθεια μου αυτή σας καλώ να χτίσουμε μία αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης, που θα μου επιτρέψει να σας εκπροσωπήσω όπως επιβάλλουν η αξιοπρέπεια, η περηφάνια και η ελπίδα σας για μια νέα, δυναμική και άξια Ελλάδα, με φωνή δυνατή και σεβαστή.  Γι’ αυτό, έχω ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία ενός κοινοφελούς φορέα που θα ενημερώνει κάθε Έλληνα πολίτη για τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα θα του επιτρέπει να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ευκαιρίες για συμμετοχή σε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις.

Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην πράξη, η ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας ως νέου οικονομικού μοντέλου, η ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, η καταπολέμηση της ανεργίας και του brain drain μέσα από την ανάπτυξη, η αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και η μετατροπή της νησιωτικότητας σε στρατηγικό πλεονέκτημα, αποτελούν τις δικές μου προτεραιότητες. Αποτελούν τους άξονες γύρω από τους οποίους θα στρέφονται οι πρωτοβουλίες μου για μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, με ισχυρότερα και δυναμικότερα στοιχεία πολιτικής ενοποίησης.

 77614f5ec7111ff6bfe9d320d61f9eaa

Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε, στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, ένα δίκτυο καθημερινής και συστηματικής επικοινωνίας, που θα μας επιτρέψει να ορίσουμε από κοινού όλα αυτά που μπορούν να μας ενώσουν στην προσπάθεια να παράξουμε πολιτική δημιουργίας και αισιοδοξίας. 

Ας μην αναρωτιόμαστε άλλο τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη για την Ελλάδα. Ας αποδείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε εμείς την Ελλάδα δύναμη στην Ευρώπη του μέλλοντος. Σε μια Ευρώπη για την οποία θα νιώθουμε περήφανοι.

Μαζί μπορούμε!

Γιώργος Σταύρος Κρεμλής 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ

 

Βιογραφικό

 

Ο Γιώργος Κρεμλής είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) και έχει εξουσιοδοτηθεί να προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας στα νησιά. Είναι παράλληλα πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA.

Ανέλαβε καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1.1.1981. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από το 1995, όπως της "Νομικής Υπηρεσίας" της, της "Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης", της "Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" καθώς και της "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου". Επίσης διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου" καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης "Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής".

Στην τελευταία θέση του, ως επικεφαλής Διοικητικής μονάδας, ήταν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, την περιβαλλοντική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών EIA/SEA (ΜΠΕ και ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Δικτύων κρατικών εμπειρογνωμόνων: ΕΝΕΑ (European Network of Environmental Authorities) και EIA/SEA, όπως και Συμπρόεδρος του διακρατικού ευρωπαϊκού δικτύου περιβάλλοντος IMPEL (Implementation network: Environmental Law), Εκπρόσωπος της ΕΕ στο Παγκόσμιο δίκτυο περιβάλλοντος INECE και Μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΠΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης). Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της οποίας και υπήρξε ιδρυτικός Πρόεδρος.  

Διετέλεσε επίσης μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1995. Έχει διατελέσει Επιστημονικός ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και, κατά την περίοδο μεταξύ 1991 και 1993, στην Ελλάδα, διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Εθνικός Συντονιστής σε θέματα εσωτερικής αγοράς, Μέλος της Επιτροπής ανταγωνισμού, Συντονιστής της επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ καθώς και Γενικός Γραμματέας σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο ΥΠΕΘΟ.

Έχει κατά καιρούς διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά κυρίως προγράμματα.

Είναι συγγραφέας βιβλίων (στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) καθώς επίσης και πολυάριθμων άρθρων και μελετών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...