Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννόπουλος: "Υπογράψαμε τη σημαντικότερη παρέμβαση των τελευταίων 35 χρόνων για τον Λάδωνα"!

Γιαννόπουλος: "Υπογράψαμε τη σημαντικότερη παρέμβαση των τελευταίων 35 χρόνων για τον Λάδωνα"!

Στα τέλη Ιουνίου υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη η Σύμβαση μεταξύ Δήμου Γορτυνίας και Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μέσω της ΜΟ.Μ.Κ.Α., για την Βελτίωση του Οδικού Δικτύου προς Λίμνη Λάδωνα (περιοχή Κουκούλας έως είσοδο Μουριάς).

Με ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη παρέμβαση εδώ και 30 χρόνια, από το 1985 που έγινε η πρώτη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου, για την βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα.

Με την σύμβαση επιδιώκεται η βελτίωση της υφιστάμενης ασφαλτόστρωτης οδού που οδηγεί στην τεχνητή λίμνη και το φράγμα, με την διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων, προκειμένου να έχει πλάτος 5,5 μέτρα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 139.491,03 ευρώ. Το ποσό θα καλυφθεί κατά 73.574,13 ευρώ από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (μηχανήματα και προσωπικό) και κατά 65.196,90 ευρώ από τον Δήμο Γορτυνίας (φιλοξενία προσωπικού και καύσιμα).
"Η σύμβαση με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι το αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών του Δήμου και του Συλλόγου Τροπαιατών, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα είχαμε υπογράψει αυτήν την σύμβαση» αναφέρεται επίσης σε δηλωση του Δημάρχου.
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ανάλογα με τον σχεδιασμό του ΥπΕθΑ για την αντιπυρική περίοδο και θα έχει διάρκεια περίπου τριών μηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...