Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα | Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για τον Αγροτικό Χώρο ως Πολιτιστική Κληρονομιά

Δημητσάνα | Σε εξέλιξη το Θερινό Σχολείο για τον Αγροτικό Χώρο ως Πολιτιστική Κληρονομιά

Βρισκόμαστε αισίως στην τρίτη ημέρα του 2ου Θερινού Σχολείου για τον Αγροτικό Χώρο ως Πολιτιστική Κληρονομιά, το οποίο πραγματοποιείται στη Δημητσάνα από 21-27/7!!
Μέχρι τώρα οι σπουδαστές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους κ.κ. Γιώργο Κοκκώνη - Καθηγητή Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σίλα Μιχάλακα - Υπεύθυνο Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας - Ethnofest καθώς και από τους Βασίλη Παναγόπουλο και Κατερίνα Παναγοπούλου από την Λαογραφική Εστία Τρίπολης.
Επίσης, στο πλαίσιο της έναρξης του Σχολείου παρακολουθήσαμε την εξαιρετική χορευτική παράσταση "Αισθήσεις 5+" της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης, σε συνδιοργάνωση με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και τον Δήμο Γορτυνίας (https://www.youtube.com/watch?v=MXinN7EVNUU). 
Το πρόγραμμα και των επόμενων ημερών περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου εισηγήσεις, δραστηριότητες και εκδηλώσεις που στοχεύουν στο να φέρουν τους/τις σπουδαστές/τριες σε επαφή με τις πολιτικές διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου, με νέες τεχνολογίες για την ψηφιακή ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και με τον ίδιο τον τόπο και τους ανθρώπους του!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...