Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το παραδοσιακό αλώνισμα αναβίωσε στο Βαλτεσινίκο! (εικόνες)

Το παραδοσιακό αλώνισμα αναβίωσε στο Βαλτεσινίκο! (εικόνες)

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Βαλτεσινίκου προχώρησε αναπαράσταση για ακόμη χρονιά το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, ώρα 11.00 π.μ. στο αλώνι που είναι κοντά στο Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Είναι μια εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου που διοργανώθηκε για 21η χρονιά, σε μια προσπάθεια διατήρησης του συνδετικού κρίκου που ενώνει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας, με αναβίωση εθίμων και ηθών σχετικών με την αγροτική αυτή ασχολία των προγόνων μας για «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε κέρασμα για τους επισκέπτες και παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Δημήτρη Ρέππα. 
Η εκδήλωση με το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο απέσπασε το τρίτο βραβείο στην διοργάνωση Best City Awards 2016 στην ενότητα Liveable City, κατηγορία Πολιτισμός-Παράδοση, όπου ο Δήμος Γορτυνίας είχε υποβάλει υποψηφιότητα. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικών φορέων.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...