Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαγωνισμός για την κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Τουθόα - Ποια έργα θα γίνουν εκεί!

Διαγωνισμός για την κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Τουθόα - Ποια έργα θα γίνουν εκεί!

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει «ανοικτή διαδικασία» επιλογής αναδόχου του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή (άρθρο 95 παρ. 2.α του Ν. 4412/2016) για το έργο με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΥΘΟΑ, προϋπολογισμού 237.000,00 €. 

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 11-09-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 πμ

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δεκαοκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Πρόκειται για έργο αγροτικής οδοποιίας των Δ.Ε. Τροπαίων και Ηραίας και ειδικότερα της αγροτικής οδού που θα συνδέει την κτηματική περιφέρεια της Τ.Κ. Καστρακίου με αυτή της Τ.Κ. Χρυσοχωρίου. Το έργο συνίσταται στη βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών υφιστάμενης αγροτικής οδού, συνολικού μήκους 405 m, και την κατασκευή γέφυρας στην θέση 'Μπίνα' της Τ.Κ. Καστρακίου, όπου εγκάρσια της αγροτικής οδού διέρχεται ο ποταμός ΤουθΌα. Επίσης η τεχνική περιγραφή πραγματεύεται τα απαιτούμενα έργα ασφάλειας. 

Σκοπιμότητα
Το έργο συνίσταται στη βελτίωση των δομικών και γεωμετρικών χαρακτηριστικών και γενικά των κυκλοφοριακών συνθηκών της υφιστάμενης αγροτικής οδού. Το αμμοχαλικοστρωμένο οδόστρωμα της υπό μελέτη οδού έχει υποστεί φθορές και ανωμαλίες σε αρκετά σημεία που την καθιστούν σε μεγάλο τμήμα δύσβατη, ειδικά μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το πλάτος του οδοστρώματος είναι στενό (ιδίως για ασφαλή κυκλοφορία των μεγαλύτερων οχημάτων αγροτικών εργασιών) και μεταβαλλδμενο κατά τμήματα.

Επίσης σε περιόδους βροχοπτώσεων, τα όμβρια δεν απομακρύνονται πλήρως και γενικότερα σε περιόδους άσχημων καιρικών συνθηκών δυσχεραίνεται κατά πολύ η διάβαση καθώς αυτά λιμνάζουν επί του χαλικοστρωμένου οδοστρώματος. Συνεπώς, οι ανάγκες ομαλής και άνετης μετακίνησης στην περιοχή καθιστούν αναγκαία τη βελτίωση του υπό μελέτη οδικού τμήματος. Η κατασκευή της γέφυρας κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μειωθούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις (>12 Km) σύνδεσης αγροτικών εκτάσεων, κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής με τις Τ.Κ. Καστρακίου και Χρυσοχωρίου, εξυπηρετώντας παράλληλα την προσπέλαση στα παρακείμενα αγροκτήματα και τις συμβαλλόμενες οδούς. 

© www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • Γιάννης Αναστασόπουλος
    Γιάννης Αναστασόπουλος Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 08:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Με την ανωνυμία σας δείχνετε και το επίπεδό σας.Κρύβεστε πίσω από το πληκτρολόγιο και νομίζετε ότι κάνετε και κριτική!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 21:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφήστε τον Πέτρο να ξεκουραστει τώρα στο Καστρί γιατί από την πολλή δουλεια και το πολύ έργο έχει πάθει υπερκόπωση !!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 16:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...