Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννόπουλος: «Από το 2018 ο Δήμος Γορτυνίας έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει χώρο για σταθμό ΕΚΑΒ. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στο κέντρο της Γορτυνίας»

Γιαννόπουλος: «Από το 2018 ο Δήμος Γορτυνίας έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει χώρο για σταθμό ΕΚΑΒ. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στο κέντρο της Γορτυνίας»

 

Με αφορμή την αρθρογραφία του «Καλημέρα Αρκαδία» για τα προβλήματα έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στη Γορτυνία και το εκκρεμές ζήτημα δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, ο τέως Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος με επιστολή του αναφέρει …

 

Επιστολή προς το «Καλημέρα Αρκαδία» - 07/11/2019

Αγαπητοί κύριοι,

Με αφορμή την επίκαιρη δημοσίευσή σας σχετικά με την εδώ και χρόνια έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας, Δημητσάνας και Τροπαίων, σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Γορτυνίας έχει στείλει από τις 6 Φεβρουαρίου του 2018 επιστολή προς τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (που εδρεύει στην Πάτρα), την οποία σας επισυνάπτω. Με την επιστολή αυτή ο Δήμος Γορτυνίας έχει ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ να παραχωρήσει χώρο για την εγκατάσταση Σταθμού του ΕΚΑΒ και να επιμεριστεί μέρος των λειτουργικών του εξόδων.

Η επιστολή είχε σταλεί με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην δομή του ΕΚΑΒ, που περιλάμβαναν και την ίδρυση αυτοδύναμων Σταθμών του ΕΚΑΒ, με πλήρη στελέχωση προσωπικού (12-15 άτομα όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων) και αποτελεσματικότερη κατανομή των ασθενοφόρων στους Σταθμούς (αυτά τα οποία διαθέτουν σήμερα τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία είναι "παραχωρημένα" από το ΕΚΑΒ). Το "πνεύμα" των αλλαγών είναι η πιό ευέλικτη και αποτελεσματική συνεργασία της Διακομιδής (ΕΚΑΒ) με την Πρωτοβάθμια (Κ.Υ.) και Δευτεροβάθμια (Νοσοκομεία) περίθαλψη.

Η επιλογή των σημείων που θα δημιουργηθούν οι Σταθμοί είναι αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα χωροταξικά δεδομένα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δημιουργηθεί Σταθμός ΕΚΑΒ στο κέντρο της Γορτυνίας, επάνω στον κεντρικό άξονα (Τρίπολη - Αρχαία Ολυμπία) και ειδικότερα σε κάποιο σημείο από την Καρκαλού μέχρι το Σταυροδρόμι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η απόσταση Τρίπολη - Πύργος (όπου υπάρχουν νοσοκομεία για τα σοβαρά περιστατικά) είναι 140 χλμ. και οι αποστάσεις από την Τρίπολη είναι, Καρκαλού 56 χλμ, Λαγκάδια 66 χλμ, Σταυροδρόμι 80 χλμ. Η μέση της διαδρομής είναι περίπου στο Λευκοχώρι, 74 χλμ από την Τρίπολη.

Στο αίτημά μας είναι βέβαιο ότι θα συμπαραταχθεί κάθε Γορτύνιος και είμαστε διατεθειμένοι να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο! Ηδη, ως διοίκηση του Δήμου Γορτυνίας, βιώσαμε την ΠΛΗΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α' και Β' Βαθμού, όμως ποτέ δέν είναι αργά και πιστεύω ότι μιά τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει την πιό σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Ας μήν ασχολούμαστε μόνο με την Novartis και τα πολιτικά τεχνάσματα μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων, ας ασχοληθούμε και λίγο με την έμπρακτη αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιφέρειας, για την οποία όλοι κοπτόμαστε ...

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος

τ. Δήμαρχος Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...