Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έξι μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες... «Συνωστισμός» υποψηφίων Δημάρχων στη Γορτυνία!

Έξι μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες... «Συνωστισμός» υποψηφίων Δημάρχων στη Γορτυνία!

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση στην Αρκαδία, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, είναι στη Γορτυνία.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το προεκλογικό σκηνικό είναι ρευστό και όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» καταγράφει όλα τα σημερινά δεδομένα για τις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας.

1) Ο νυν Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος δείχνει να θέλει να διεκδικήσει ξανά τη θητεία του Δημάρχου. Η αλήθεια βέβαια είναι πως η δημοτική του παράταξη έχει πληγεί τόσο από την αποχώρηση του πρώην Δημάρχου Βυτίνας Γιάννη Σακελλαρίου όσο και από εσωτερικές προστριβές, ενώ δεν αποκλείονται και άλλες αποχωρήσεις προσεχώς... Παράλληλα συχνά πυκνά δέχεται τις επικρίσεις για τον τρόπο οικονομικής διαχείρισης του δήμου (π.χ. απευθείας αναθέσεις).

2) Δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ο οποίος τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε κατέλθει με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας την ήττα στο δεύτερο γύρο. Ο Παρασκευόπουλος πλέον δείχνει να έχει απομακρυνθεί από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή της Γορτυνίας μέσω της εταιρείας ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.. Οι τελευταίες τοποθετήσεις του στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής ίσως να καταδεικνύουν τη βούλησή του για να είναι υποψήφιος. Σε κάθε περίπτωση ο Παρασκευόπουλος φαίνεται να διατηρεί ένα πυρήνα ανθρώπων που τον στηρίζουν τόσο στα πλαίσια του δήμου όσο και των επιχειρηματικών του κινήσεων.

3) Ο Ηλίας Αποσκίτης που το 2010 (και) με την δική του στήριξη χρίστηκε Δήμαρχος ο Γιάννης Γιαννόπουλος (στο δεύτερο γύρο) δηλώνει πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι ένας αρνητικός παράγοντας είναι η ηλικία του, αφού έχοντας περάσει τα 70 έτη.

4) Θεωρείται δεδομένο πως η Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας θα κατέλθει με ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2014. Το 2010 στο ψηφοδέλτιο ηγήθηκε ο Γιάννης Φράγκος. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και σε αυτές τις εκλογές, αν και το πρόσωπο που θα ηγηθεί δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για το ΚΚΕ.

5) Ο Κώστας Κουντάνης, πρώην Δήμαρχος Βυτίνας, φέρεται να δηλώνει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος με πολλούς μνηστήρες ήδη να τον έχουν προσεγγίσει προκειμένου να πάρουν την υποστήριξή του για το 2014. Ο Κώστας Κουντάνης από πολλούς θεωρείται μια δημιουργική και χρήσιμη φωνή που τα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, άφησε έργο και δεν συνδυάστηκε με παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

6) Υποψήφιος δηλώνει πως θα είναι ο Μίλτος Λύτρας ο οποίος το 2010 δε κατόρθωσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Κουντάνη - Γορτυνία Γορτυνίων, λόγω κάποιων διαδικαστικών θεμάτων που απείλησαν ακόμα και τη κάθοδο του συνδυασμού στην τότε εκλογική διαδικασία. Η στήριξη που παρείχε ο Λύτρας ήταν καθοριστική για την μετέπειτα συμμετοχή του Κώστα Κουντάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ο τελευταίος κατόρθωσε να εκλεγεί για λίγες μόνο ψήφους. Ο Μίλτος Λύτρας θεωρείται ακομμάτιστος και αντισυμβατικός και ίσως σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή να αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών αντλώντας κυρίως ψήφους από τους νέους ανθρώπους της Γορτυνίας που αποστρέφονται τα πρόσωπα του παρελθόντος.

7) Υποψήφιος φέρεται να δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος Ηραίας Σταύρος Χριστόπουλος και ήδη προβαίνει σε διεργασίες και επαφές για τη στελέχωση ψηφοδελτίου. Ο Σταύρος Χριστόπουλος θεωρείται αγαπητό πρόσωπο στη περιοχή της Ηραίας επιτελώντας έργο στη διάρκεια της 12-ετούς του θητείας.

8) Σενάρια θέλουν και τον πολιτευτή της ΝΔ και Αντιπρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτη Καρβελά να σκέφτεται να είναι υποψήφιος στο Δήμο Γορτυνίας. Ο ίδιος σε κατ' ιδίαν συζητήσει δε διαψεύδει τη σχετική φημολογία. Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια υποψηφιότητα έχει αντικειμενικές δυσκολίες με δεδομένο πως τουλάχιστον ένας (ίσως και οι δύο) εκ των Αποσκίτη, Χριστόπουλου θα είναι υποψήφιος ενώ ούτε ο ίδιος φαίνεται να διαθέτει ισχυρή δυναμική στη περιοχή.

9) Τα χαρτιά του κρατά κλειστά ο πρώην Δήμαρχος Λαγκαδιών Στάθης Κούλης που στο παρελθόν δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του. Ο Στάθης Κούλης πρώην Δήμαρχος Λαγκαδίων το 2010 αν είχε τη στήριξη της ΝΔ δε κατόρθωσε να καταρτίσει συνδυασμό πράγμα που αποδυναμώνει εκ προτέρων κάποια μελλοντική του σχετική προσπάθεια.

10) Η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κατορθώσει να έχει συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να ηγηθεί του σχήματος ο Πέτρος Ζούνης παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ο Συνασπισμός ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αν και σήμερα έχει στενή συνεργασία και είναι στον ίδιο συνδυασμό με τον νυν Δήμαρχο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Παπαηλίου ήδη κατηγορηματικά έχει διαψεύσει σχετικά σενάρια.

11) Με ενδιαφέρον αναμέενται η δημόσια τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Βυτίνας, Γιάννη Σακελλαρίου για το αν τελικά θα κάνει το μεγάλο βήμα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας στις προσεχείς εκλογές.

Πάντως, με τέτοιο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό που θα αποτυπωθεί σε όλο το Πανελλήνιο και όχι μονάχα στη Γορτυνία δεν αποκλείεται πάντοτε να δούμε εκπλήξεις και νέα άτομα στο προσκήνιο διαταράσσοντας τις ισορροπίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...