Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαθητική παρέλαση στη Βυτίνα την 25η Μαρτίου 1970 (vd)

Μαθητική παρέλαση στη Βυτίνα την 25η Μαρτίου 1970 (vd)

Film 8mm. Αρχείο Μ. Φιλίππου.

Οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου ήταν πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός που οι ερασιτέχνες κινηματογραφιστές δεν παρέλειπαν να καταγράψουν. Ως αποτέλεσμα έχει διασωθεί πλήθος φιλμ με κύριο περιεχόμενο τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις. Αυτές τις μέρες στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην ιστορική επέτειο θα παρουσιάσουμε ένα μέρος από αυτά τα έγχρωμα φιλμ που μας ταξιδεύουν στους εορτασμούς των δεκαετιών 1950-1980.

Ξεκινάμε με τη μαθητική παρέλαση στη Βυτίνα Αρκαδίας την 25η Μαρτίου 1970.

Σε κεντρικό σημείο του χωριού συγκεντρώνονται μαθητές με τη στολή του σχολείου τους, άλλοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, πρόσκοποι και τοπικές συλλογικότητες.

Η παρέλαση αρχίζει, δίπλα στους μαθητές οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους, παιδιά με τύμπανα δίνουν το ρυθμό, ένας χωροφύλακας συντονίζει, η μικρή πόλη σημαιοστολισμένη.

Στη συνέχεια βρισκόμαστε στην πλατεία της Βυτίνας, όπου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με παραδοσιακούς χορούς. Γονείς και χωριανοί παρακολουθούν καθισμένοι στα γύρω καφενεία, ενώ στο βάθος διακρίνεται το όρος Μαίναλο.

Καθώς οι χοροί συνεχίζονται στην πλατεία, διακρίνουμε τμήματα του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος, πολιούχου και προστάτη της Βυτίνας.

Μαθητική παρέλαση στη Βυτίνα 25η Μαρτίου 1970.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...